Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Mediation versus een rechtszaak

Waarom kiezen voor mediation?

Stel, u bevindt zich in een conflict. Wat zou u dan doen: een dure rechtszaak aanspannen tegen de andere partij of met degene in gesprek gaan onder leiding van een mediator. U kiest dan natuurlijk voor mediation. Toch? Mediation is echt de beste keuze, u bent minder geld kwijt en u kunt zelfs de relatie met de ander herstellen. Mediation in Abcoude kan uitkomst bieden aan echtparen die in scheiding liggen en er samen niet uitkomen. En mediation in Gouda kan goed werken bij een conflict op de werkvloer

Scheidingsmediation

Wanneer een echtpaar besluit te gaan scheiden, moeten ze verplicht een scheidingsconvenant opstellen. Als ze samen kinderen hebben, moeten de ouders ook afspraken vastleggen in een ouderschapsplan. Deze afspraken gaan over co-ouderschap, alimentatie en zorgregeling. In een scheidingsconvenant komen onder andere afspraken in te staan over de verdeling van het vermogen en bezittingen, de echtelijke woning, het pensioen en juridische aspecten. Een mediator zal het stel bijstaan tijdens de gesprekken en fungeren als neutrale gespreksleider.

Arbeidsmediation

Voor een conflict tussen een werkgever en werknemer geldt een andere werkwijze. De belangen zijn daar anders en het kan hard tegen hard gaan. Om dat te voorkomen zal de mediator op zoek gaan naar de achterliggende gedachten achter het conflict. Wat is het probleem? Zit het in miscommunicatie, botsende karakters, wantrouwen, gebrek aan waardering of uitgesproken verwachtingen. Wanneer de reden gevonden is, zal het gesprek op een vriendelijkere toon verder gaan. Uiteindelijk zal het conflict op fatsoenlijke wijze worden uitgepraat.

Mediation Brooklyn Bridge

Een professioneel mediation bureau in omgeving Utrecht is Mediation Brooklyn Bridge. Mediator Gabriëlle Gijsberts biedt top mediation aan in Maarssen. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsmediation en scheidingsmediation en beschikt over een juridische achtergrond die zeer goed van pas komt. Gabriëlle is voornamelijk actief in de provincie Utrecht.

https://mediationbb.nl/