Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Maak een heerlijk recept met linzen

Een recept met linzen maken wordt steeds populairder. Dit komt omdat linzen erg veelzijdig, voedzaam en duurzaam zijn. Daarnaast is het een uitstekende vleesvervanger die ook nog eens erg betaalbaar is. Eigenlijk zijn er geen nadelen aan het gebruik van een recept met linzen. Doordat linzen op zich geen enorm uitgesproken smaak hebben passen ze goed bij verschillende gerechten. Vrijwel alles is daarom te maken met linzen. Heb je wel eens een recept gemaakt voor aubergine met linzen? Een recept voor zoete lindensalade met geitenkaas? Of misschien zelfs een pastasaus van linzen met gerookte paprika? Niks is te gek en alles kan wanneer je gaat koken met linzen. Op Peulvruchten.nl vind je een breed scala aan recepten met peulvruchten, waaronder linzen.

Het koken van linzen

Linzen zijn in vergelijking met andere soorten peulvruchten enorm makkelijk in gebruik. Alle andere soorten peulvruchten dienen namelijk eerst geweekt te worden, bij linzen is dit niet nodig. Hierdoor hebben linzen een erg korte kooktijd, vooral rode linzen. Dit maakt linzen heel geschikt voor bijvoorbeeld soepen, stoofschotels en spreads. Wil je dat je linzen hun vorm behouden na het koken? Kies dan voor een recept met groene of bruine linzen. Let wel op: wanneer je 50 gram linzen kookt, verandert dit in ongeveer 100 gram gekookte linzen. Doe dus extra veel water in de pan. Welk recept met linzen ga jij maken?

Bereid je favorieten recepten

De recepten op peulvruchten.nl zijn veelzijdig, makkelijk te volgen en smaken verrukkelijk. Download gratis je recept met linzen of andere peulvruchten en krijg eenvoudig een boodschappenlijstje op je telefoon. Zo vink jij bij elk product af dat het in je mandje ligt en weet je zeker dat je alle benodigdheden in huis haalt. Boodschappen doen was nog nooit zo makkelijk! Welk recept met linzen of andere peulvruchten staat op jouw verlanglijstje?

https://peulvruchten.nl/