Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Licht in Zaandam: de beste visuele keuzes voor jouw evenement

Licht speelt in je evenement een waardevolle rol

Ga je een evenement organiseren in Zaandam? Dan is het slim om je ook de impact van licht te realiseren. Audiovisuele materialen zijn in feite de bouwstenen van ieder evenement. Met de juiste keuzes in licht (en in geluid) maak jij het verschil tijdens jouw evenement. Het is verstandig om hier niet licht over te denken: je evenement staat of valt bij de keuzes omtrent licht. In dit blog krijg je een aantal tips waar je op moet letten.

Bepaal je budget

Zorg ervoor dat je weet wat je budget is. Wat heb je te besteden en wat is het maximum? Een tip is hier om te kiezen voor een ruimer budget dan je wellicht eerst inschat. Zeker als je in Zaandam een zakelijk evenement organiseert moet je dit zien als je ‘live visitekaartje’. Steek je hier weinig geld, moeite en energie in? Dan reflecteert die gedachte ook op je bedrijf.

Bepaal je locatie

Stel vast wat de locatie van je evenement in Zaandam wordt. Sommige locaties hebben al een lichtplan omdat deze professioneel verhuurd worden. Heb je een andere locatie dan doe je er verstandig aan om ook te kijken hoe deze er in de avond uit ziet. Omdat veel evenementen ook ’s avonds plaatsvinden is dit een belangrijk onderdeel.

Bepaal je sfeer

Als organisator wil jij een bepaalde sfeer uitstralen. Bij zakelijke evenementen, maar ook bij andere events. De sfeer die je bepaalt heeft invloed op de keuze van het licht dat je gebruikt. Is je sfeer formeel, informeel, jong, strak, energiek, rustig, buiten de comfortzone of juist huiskamergevoel?

Bepaal je doelgroep

Als jij weet welke doelgroep aanwezig zal zijn bij jouw evenement in Zaandam dan weet je ook welk licht je kunt gebruiken. Een zakelijke doelgroep heeft minder baat bij een lichtshow met movingheads. Festivalgangers prefereren die keuze dan juist wél.

Vraag hulp om de beste keuze te maken

Het is lastig om in je eentje al deze dingen te bepalen en daarna een definitieve keuze te maken. Als je een specialist inschakelt kan deze jou helpen om de beste keuzes te maken. Gestoeld op hun eerdere ervaring kunnen zij ook jouw evenement in Zaandam voorzien van de meest passende installaties van licht.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid-zaandam/