Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Lekker slapen onder nieuwe dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek is niet alleen een blikvanger in je slaapkamer, je brengt er ook nog eens ongeveer een derde deel van je dag onder door. Het is dus belangrijk het juiste dekbedovertrek te kiezen. Bij Sleepworld.be vind je naast bedden, hoofdkussens en dekbedden een groot assortiment dekbedovertrekken. Voor iedere slaper is er dus wel een goede te vinden. Maar hoe kies je nu het ideale dekbedovertrek?

Maten van dekbedovertrekken

Voordat je op zoek gaat naar het ultieme dekbedovertrek, moet je eerst weten welke maat je nodig hebt. Hiervoor kijk je eenvoudig naar het dekbed dat er in moet. Voor je overtrek kies je dezelfde maat. Veelvoorkomende maten zijn 140×200 cm voor een eenpersoonsbed en 200×200 cm voor een tweepersoonsbed. Wil je de onderkant goed kunnen instoppen? Kies dan voor een extra lang overtrek van 220 cm.

Materiaal

Niet alleen het dekbed bepaalt hoe warm jij het ‘s nachts hebt, ook het materiaal van het overtrek heeft daar invloed op. Dekbedovertrekken worden vaak gemaakt van katoen. Naast het gewone katoen zijn er nog meer varianten met elk hun eigen bijzonderheden. Flanel voelt bijvoorbeeld heerlijk warm aan terwijl Percal juist koel aanvoelt. Beide stoffen hebben ook de eigenschappen van katoen: ademend en vochtabsorberend. Daarmee dragen deze dekbedovertrekken bij aan een goede nachtrust.

Dekbedovertrekken geven je slaapkamer kleur

Als je de juiste maat hebt bepaald en hebt besloten welk materiaal het meest geschikt is, kan het leuke werk beginnen: het uitzoeken van een mooi dessin. Je kunt een kleur kiezen die mooi bij het interieur van je slaapkamer past. Daarbij kun je best eens gek doen en een opvallende kleur of afbeelding kiezen. Koop je meerdere dekbedovertrekken, dan kun je met totaal verschillende kleuren de sfeer in je slaapkamer steeds veranderen. Op Sleepworld.be kun je voldoende inspiratie opdoen om van je slaapkamer een waar slaapparadijs te maken!