Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Koopjes voor tuinonderhoud

Als je een budget hebt en het niet erg vindt om tuingereedschap te kopen, is de herfst een geweldige tijd om kwekerijplanten tegen spotprijzen te kopen. Je kunt alles krijgen, van snoeischaren tot roestbestendige stalen messen, en veel van deze gereedschappen zijn op Prime Day meer dan 10 euro geprijsd! Hier zijn enkele ideeën voor kleine klusjes die u zelf kunt doen of waarvoor u een tuinonderhoudsdienst kunt inhuren. Al deze gereedschappen zullen van pas komen voor elke tuinier, of u nu een beginner of een expert bent.

De herfst is een geweldige tijd om voordelige kwekerijplanten te vinden

Als u op zoek bent naar voordelige vaste planten, struiken en bomen, is de herfst de tijd om te kopen. In tegenstelling tot het planten in het voorjaar, hoeft u in de herfst niet constant water te geven, en veel planten dienen ook als voedsel en dekking voor wilde dieren. Stengels van inheemse planten trekken bijen en andere bestuivers aan en kunnen uw landschap in de winter extra aantrekkelijk maken. Als u van plan bent om in het voorjaar een boom of struik te planten, moet u de beslissing van tevoren nemen. Over het algemeen kunnen vaste planten tot zes weken voor de eerste vorstdatum in uw regio worden geplant. Voor meer koopjes kunt u de website van koopje.nl in de gaten houden.

Kwekerijen bieden in de herfst geweldige aanbiedingen voor onderhoudsplanten voor de tuin. Vaste planten, zoals rozen en hortensia’s, kunnen in deze periode tegen sterk gereduceerde prijzen worden gevonden. Omdat het weer koeler wordt, hebben nieuwe planten het minder zwaar te verduren en blijft de grond vochtig. Labor Day markeert het einde van het terug-naar-school seizoen, en veel kwekerijen beginnen met het verlagen van de prijzen in afwachting van een laatste verkoopspurt. Maar als u niet tot het einde van het seizoen wilt wachten, kan het zijn dat de selectie kleiner is en u minder tijd hebt om u voor de winter te vestigen.

 

Snoeischaar koopjes

Een van de beste tuingereedschappen, een snoeischaar, heeft regelmatig onderhoud nodig om hem scherp en in goede conditie te houden. Sap dat zich op de messen van snoeischaren opbouwt, is een gemakkelijke magneet voor vuil en puin. Vuile scharen zullen niet goed presteren en kunnen zelfs ziekten overbrengen. Met een voordelige snoeischaar kunt u een aanzienlijk bedrag besparen. Lees verder om te leren hoe u uw snoeischaar moet onderhouden.

Een van de vele kenmerken waar u op moet letten bij het kopen van een snoeischaar is of u de schaar gaat gebruiken voor het knippen van groene of gedroogde stengels. Het blad van een snoeischaar moet scherp genoeg zijn om een stengel tot een halve centimeter dikte door te knippen. U moet ook kijken naar het type schaar dat uw werk gemakkelijker maakt. Een goede snoeischaar moet ook comfortabel in gebruik zijn.

De kleinste snoeiklusjes kunnen u tijd en geld besparen. In plaats van veel geld uit te geven aan een professionele boomdienst, kunt u overwegen uw eigen vaardigheden en expertise te gebruiken. Afhankelijk van de soort kan er op elk moment van het jaar worden gesnoeid en kunt u de klus zelf klaren. Sommige boomverzorgingsdiensten rekenen zelfs maar $25 per uur. Een opgeleide professionele hovenier kan ook kleine snoei-klussen aanbieden voor tuinonderhoud koopjes.

Hoewel snoeien de vorm van een plant verandert en helpt voorkomen dat ziekten en insecten hem vernietigen, moeten huis-tuiniers hun snoeiwerk beperken tot kleinere takken. Het is het beste om bomen te snoeien in de late rustperiode wanneer ze in hun rustperiode zijn. Vermijd het snoeien van grote takken omdat dit gezondheidsproblemen kan veroorzaken of uitlopers en zwakke takstructuren in de hand kan werken. Boomchirurgen zijn zeer ervaren klimmers die over de juiste uitrusting en verzekering beschikken.

Als het op tuinonderhoud aankomt, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Het eerste wat u moet overwegen is of u een professional moet inhuren om het werk voor u te doen. Dit kan een goede optie zijn als u weinig tijd hebt of het niet zelf wilt doen. Afhankelijk van uw behoeften kan een professionele tuinman de klus meer dan eens klaren zonder dat dit ten koste gaat van uw budget. Een professionele dienst zal u advies kunnen geven over welke planten en inrichting het beste zijn voor uw woning.