Grotemarkt beraad
Image default
Vakantie

Kamperen in Overijssel

Als je van kamperen houdt, moet je echt een keer naar Overijssel. Hier kun je namelijk het echte buitenleven ervaren, precies zoals jij dat wilt. Het maakt niet uit wat voor soort kampeerder je bent, met of zonder kinderen, er is voor elk wat wils.

Boerencamping

Combineer de ervaring van het kamperen met het boerenleven op een boerencamping. Deze campings zijn in handen van een echte boer, dus als je hier verblijft maak je écht mee hoe het er op de boerderij aan toe gaat. Misschien mag je helpen de dieren te voeren, of een rondje rijden op de trekker.

Natuurcampings

Zit je liever midden in het bos en wil je wakker worden met de wind die zachtjes door de boomtoppen speelt en de vogels die fluiten? Kies dan voor een van de natuurcampings. Met een natuurcamping verblijf je op misschien wel de mooiste plekjes van Nederland.

Topcampings

Wil je een camping met alles erop en eraan, zoals een zwembad, restaurant, sportaccommodaties, speeltuin en animatieteam? Dan is het goed te weten dat Overijssel in totaal 14 ANWB Topcampings telt. 8 daarvan liggen in het mooie Vechtdal. Een van deze campings, de Beerze Bulten, is zelfs uitgeroepen tot ‘de Beste Camping van Europa’.

Luxekamperen

Voor de liefhebber van luxe is het ook mogelijk om te kiezen voor glamping (glamorous camping). Je verblijft in een luxe ingerichte safaritent of lodge op een kwaliteitscamping of recreatiepark. Deze tenten zijn van alle gemakken voorzien. Je slaapt op een echt bed en hebt een eenvoudige keuken om je eten op te bereiden. Sommige glamping-accommodaties hebben zelfs eigen sanitair. Met glamping heb je het beste van twee werelden: de vrijheid van buiten, met de luxe van een hotel.

Hoe ziet jouw kampeervakantie in Overijssel eruit?

Je ziet, voor elke kampeerder heeft Overijssel heel veel te bieden. Weet je al hoe jij jouw kampeervakantie wilt invullen? Plan dan vandaag nog je verblijf op www.visitoost.nl.