Grotemarkt beraad
Image default
Vervoer en transport

JobCar aanhangwagen verhuur in Etten-Leur: een aanhanger voor een week of een paar uur

Zoekt u een aanhanger om mee op vakantie te gaan? Gaat u binnenkort naar meubels shoppen die u direct mee naar huis wilt nemen? Heeft u een huur-aanhangwagen nodig om het tuinafval weg te brengen? Bij JobCar bent u op het juiste adres voor een aanhangwagen huren. U kunt kiezen voor een open of een dichte aanhanger.  

Voorschriften voor rijden met wagen achter auto

Om met een wagen achter uw auto te mogen rijden gelden twee voorschriften. Waarbij de eerste regel geldt voor bestuurders met een B- en BE-rijbewijs en de tweede voor iedereen die een B-rijbewijs heeft. 

  1. Het trekkend voertuig beschikt over een trekvermogen van minstens de toegestane maximale massa van de aanhangwagen. Die maximaal toegestane massa verschilt van aanhanger tot aanhanger. Op de website van Jobcar staan de maximale massa’s per aanhangwagen vermeld. Wat het trekvermogen van uw auto betreft, die vindt u op de achterkant van het kentekenbewijs. Bij twijfel raadpleegt u op de website van RDW.
  2. De optelsom van de maximaal toegestane massa van het trekkend voertuig en de maximaal toegestane massa van de aanhangwagen mag niet boven de 3500 kilogram uitkomen. Is dat wel het geval dan heeft u als bestuurder een BE-rijbewijs nodig. Ook wat deze regel betreft verwijzen we naar de website van RDW en het kentekenbewijs voor de maximaal toegestane massa van het trekkend voertuig. En ook in dit geval vindt u de  maximaal toegestane massa van de aanhangwagen op de website van Jobcar.

Toegestane gewicht combinaties

Op de RDW-site kunt u een kentekencheck doen. Bij O.1 staan de gewichten voor geremde aanhangwagens. Bij O.2 worden de gewichten per ongeremde aanhangers gemeld. Wat de wetgeving omtrent rijden met een aanhangwagen betreft, verwijzen we naar de website van de Rijksoverheid. Een paar voorbeelden van toegestane combinaties die de overheid vermeld zijn:

-gewicht auto 3000 kilogram, gewicht aanhanger 650 kilogram, benodigd rijbewijs B;

-gewicht auto 2400 kilogram, gewicht aanhanger 1400 kilogram, benodigd rijbewijs B+;

-gewicht auto 3000 kilogram, gewicht aanhanger 4000 kilogram, benodigd rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013, rijbewijs C1E of rijbewijs CE.

https://www.jobcar.nl/