Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Industriële afzuiging door moderne filter- en afzuiginstallaties

Snelle en veilige afzuiging van toxische stoffen zoals rook, fijn stof, olienevel, dampen, spanen…tijdens het slijpen of lassen moet goed geïnstalleerd zijn en een betrouwbare werking hebben in een industrieel gebouw.

De projectplanning en het ontwerp van een industriële afzuiging voor de bestrijding van luchtverontreiniging vereist uitgebreide ervaring en competentie van een specialist. De investerings- en bedrijfskosten worden in belangrijke mate beïnvloed door factoren zoals luchtvolumes en de juiste filtertechnologie.

Een goede installateur vinden

Een goede fabrikant en installateur voor industriële afzuiging beschikt over uitgebreide proceskennis, die nodig is voor de ontwikkeling van probleemoplossingen en het ontwerp van uw individuele afzuiginstallatie. Niet alleen standaardsystemen, maar ook speciaal voor de door de klant geproduceerde afzuigsystemen moeten overtuigen voor functionaliteit en zuinigheid.

De juiste industriële afzuiging voor elke werkplek

De bouw van een afzuiginstallatie voor industriële afzuiging vereist een hoge mate van deskundigheid. Wanneer een stofafzuigsysteem wordt gebruikt, is ook de veiligheid een punt van zorg. Er is een breed scala aan stoffen en soorten stof die veilig en effectief uit de lucht moeten worden gefilterd. Dit kan vrij stromend stof zijn uit de farmaceutische industrie, maar ook bijvoorbeeld fijn stof, olienevel, soldeerdampen of slijpschilfers. De bouw van een dergelijke stofafzuiging vereist een hoge mate van deskundigheid en ervaring. Er is dus ook een uitzonderlijk breed scala aan afzuigsystemen op de markt.

De belangrijksteproductgroepen voor industriële extractie

  • Centraal vacuümsysteem: ideaal voor industriële afzuiging in keramische fabrieken, gieterijen en in de voedselproductie, diverse mogelijkheden tot aanpassing van het gsysteem door middel van vele verschillende constructietypes.
  • Afzuigkappen voor stof en rook: afzuigkappen of kappen van plaatstaal met rechte of gebogen achterwand, speciaal geschikt voor las- en slijpwerkzaamheden.
  • Zakkenfilter: vooral gebruikt voor moeilijk te reinigen stof.
  • Afzuigtafels: bijzonder geschikt voor slijp- en laswerkzaamheden voor industriële afzuiging, stofafzuiging van grote oppervlakken op afzonderlijke werkplekken, leverbaar met aansluitingen voor een centraal filtersysteem of met ingebouwde filtertechniek en ventilator.
  • Daarnaast zijn er nog de patroonfilter, de afzuigarmen, de explosieveilige filtersystemen, mobiele filtersystemen…