Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Hypotheek en scheiding

Hypotheek en scheiden, de toekomst

De gedachte alleen is natuurlijk niet iets waar je mee bezig bent op het moment dat je bij de bank een afspraak maakt voor een hypotheek. Hypotheek en scheiding wat betekent dit eigenlijk voor de toekomst?

Wat komt er kijken bij hypotheek en scheiding

Als eerste kan ik vertellen dat het enger klinkt als dat het in de werkelijkheid vaak zal zijn. Bij een hypotheek en scheiden komen vaak wat regels kijken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het huwelijk/relatie beëindigd word in de toekomst en dit gevolg zou kunnen hebben voor de lopende hypotheek. Om een voorbeeld te geven, Anne en John hebben een afspraak bij de bank. Anne werkt fulltime als verpleegkundige en Johns is docent Engels op een middelbare school. John zou in principe de hypotheek kunnen dragen met zijn inkomsten en dit zou dus verder geen gevolgen hebben bij een eventuele scheiding, john wil toch graag weten wat het betekend en legt zijn vraag voor bij de bank. Anne wil graag samen een huis kopen en de bank geeft hun uitleg over een hypotheek en scheiding.

Boeterente

Hypotheek en scheiden, bij een groot aantal banken zal er een boeterente betaald moeten worden wanneer er een scheiding plaatsvindt. Deze boeterente vervalt op het moment dat de woning verkocht word. Een mogelijkheid is de partner uit te kopen en dit vast te laten leggen door een notariële overeenkomst. Bij een hypotheek en scheiding komt dus veel kijken. 

Informatie verzamelen.

Anne en john hebben de meeste informatie verzameld en zullen tot een juist besluit moeten komen. Anne is niet bang voor de kans op een scheiding zij wil tenslotte haar hele leven delen met John. John daarentegen twijfelt en wil de voors en de tegens naast elkaar leggen.

De keuze is voor iedereen anders

Heeft u wel eens voor de keuze gestaan of heeft u weleens de vraag gesteld wat te doen bij een hypotheek en scheiding? Voor een iedere in uw situatie zou ik adviseren om duidelijke afspraken te maken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de voorwaarden en risico’s. Maak een afspraak bij de bank/hypotheekadviseur en stel de vragen die voor de toekomst belangrijk zijn. Er zijn verschillende hypotheekadviseurs en banken die met u mee zullen denken. Het klinkt allemaal vrij negatief als we het hebben over boeterente en het uitkopen van uw eventuele partner het positieve is natuurlijk dat uw huis een bezit is en een investering voor in de toekomst. Want zeg nou zelf wie wil er niet dat mooie droomhuis samen delen met de liefde van zijn leven!

https://hypotheekberekenen.nl