Grotemarkt beraad
Image default
Woningen

Hoe te voorkomen dat vogels nestelen onder zonnepanelen

Zonnepanelen zijn om een aantal redenen aantrekkelijk voor vogels. De opening tussen het paneel en het dak is een ideale ruimte voor vogels zoals duiven om nesten te maken. De panelen zelf bieden ook beschutting tegen het weer. Als vogels nesten gaan maken in deze ruimte, komen ze jaar na jaar terug en laten ze overal uitwerpselen achter op de panelen.

Dus, wat is de beste manier om te voorkomen dat vogels nestelen onder zonnepanelen?

Er zijn een paar methoden om vogelschade aan zonnepanelen te voorkomen. De eerste is draadgebonden vogelgaas. Vogelgaas gaat rond de randen van zonnepanelen en voorkomt dat vogels nesten bouwen onder de panelen. Dit blokkeert ook ander ongedierte, zoals eekhoorns, om onder de panelen door te dringen.

Vogelgaas is een andere optie voor bescherming van zonnepanelen. Vogelgaas kan op verschillende manieren worden toegepast. Het kan tussen de panelen en het dak gaan, waardoor vogels niet kunnen nestelen onder zonnepanelen, vergelijkbaar met draadgaas. Of het kan worden toegepast om het geheel van het zonnepaneel apparaat te bedekken, waardoor vogels in welke hoedanigheid dan ook geen toegang hebben tot de zonnepanelen.

Rand aanpassing kan worden gebruikt als aanvulling op vogelgaas of vogelgaas om te voorkomen dat vogels toegang tot uw zonnepanelen. Zonnepanelen worden vaak op daken geplaatst, waar vogels nog steeds kunnen neerstrijken en rondvliegen, zelfs als de panelen zelf worden geblokkeerd door gaas of gaas.

Bovenstaande vogels leiden tot vogelpoep op uw zonnepanelen, die u moet schoonmaken, en vergroot de kans dat vogels zelf in de panelen vliegen en gewond raken of sterven.

Vogelspikes zijn een richel modificatie-apparaat dat op richels wordt geplaatst om te voorkomen dat vogels kunnen landen. Vogelstekels werken het beste bij middelgrote vogels zoals merels, duiven of spreeuwen.

Niet pijnlijk voor vogels

Spikes doen de vogels op geen enkele manier pijn, maar voorkomen dat ze kunnen landen of neerstrijken. Belangrijk is wel dat een professioneel bedrijf dit werk uitvoert, zo worden de pinnen en netten op de juiste manier geplaatst. Een partij die dit kan realiseren is www.zonnepanelenvogelvrij.nl.

Een andere mogelijkheid om de richel aan te passen is vogeldraad. Vogeldraad is vergelijkbaar met spikes omdat het vogels blokkeert om op richels en oppervlakken te zitten. De draad gaat over de lengte van een oppervlak zodat vogels niet kunnen landen. Dit wordt vaak gebruikt voor meeuwen onder andere vogels. Mensen vinden vogeldraad soms mooier dan vogelpinnen.

Elektrische schoksporen zijn een derde optie als vogels in de buurt van uw zonnepanelen zitten. Deze sporen worden geïnstalleerd op elk oppervlak waarop vogels landen en geven een kleine elektrische schok af wanneer vogels proberen te landen. Na verloop van tijd stoppen vogels met landen op oppervlakken met elektrische schoksporen. De rupsbanden doen de vogels geen pijn of doden ze niet, maar geven ze voldoende schok om ze te motiveren ergens anders neer te strijken.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelpinnen/dakgootborstel/