Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Hoe kun je al een beetje proeven aan het autorijden voor de rijlessen in Delft

Racen zit veel mensen toch wel in het hart. Voor sommige geldt dat dit al vanaf jongs af aan een ding is. Toch dien je dan eerst een rijbewijs te halen voor je mag gaan scheuren op de weg. Zo zie je namelijk dat er toch wel ook al opties zijn om voor de eerste rijles al te ruiken het aan racen en het rijden. Het besturen van een voertuig is voor veel mensen toch al vaak voldoende. Maar hoe kun je dit nu legaal doen voor de 16,5 levensjaar. Want vanaf 16,5 jaar mag je tegenwoordig al beginnen met rijlessen in Delft. Tijdens de rijlessen in Delft wordt je klaar gestoomd voor je 17de. Vanaf deze leeftijd mag je namelijk met ingeschreven begeleider naast je de weg op. Je zult helaas tot je 18de moeten wachten voordat je dus echt zelf de weg op mag.

Op eigen terrein oefenen

Om toch al een beetje te oefenen kun je ervoor kiezen om eens richting een parkeer terrein te gaan. Op dit parkeer terrein kun je dan op lage snelheden al wat dingen oefenen. Daarnaast kun je ook altijd op je eigen terrein al stukjes rijden en dus al oefenen voor je eerste rijlessen.

Oefenen met een kart

Hiernaast kun je er ook altijd voor kiezen om te gaan karten. Het karten komt namelijk deels wel overeen met het rijden in een auto. Het besturen en het regeluren van gas zijn namelijk twee dingen die je ook in een auto zult moeten doen. Dit zorgt er dan voor dat je dit al een beetje gewend bent.

https://drivercompany.nl/rijschool-delft/