Grotemarkt beraad
Image default
Meubels

Het merk Rolf Benz: de ontwerper uit het Berlijn

Stijlvol interieur, eersteklas zitcomfort, baanbrekend design, innovatieve functionaliteit en topkwaliteit die “Made in Germany” is – Rolf Benz staat sinds 1964 voor dit alles. Naast zitmeubelen omvat Rolf Benz nu ook eettafels , bedden en kasten in haar assortiment. Meubels van topkwaliteit die overal ter wereld worden gebruikt waar tijdloze elegantie en premium kwaliteit worden gewaardeerd. Ook al kunnen de normen in de loop van de tijd veranderen, ze zullen bij Rolf Benz altijd hoog blijven. Dit wordt ook onderstreept door de talrijke nationale en internationale prijzen die het bedrijf de afgelopen decennia heeft gewonnen. Klaar om een ​​stap terug in de tijd te doen?

Lees hier alles hoe het merk Rolf Benz ontstaan is. 

Rolf Benz uit Berlijn

Berlijn is energie. Berlijn is avontuur. Berlijn is diversiteit. Kortom: Berlijn is een beetje van alles en alles behalve eentonig. Hetzelfde geldt ook voor de Berlinale, die tussen 7 en 17 februari voor de 69e keer de rode loper uitrolt – en opnieuw nationale en internationale gasten trekt, evenals Hollywood-grootheden zoals Christian Bale. Het filmfestival van superlatieven houdt de stad scherp met elf bomvolle dagen en nachtelijke feesten. De ster van Berlijn straalt nu buiten de stadsgrenzen en de hele (film)wereld in.

De missie van Rolf Benz

Geïnspireerd door de algemene geest van optimisme in de jaren zestig richtte de jonge stoffeerder Rolf Benz in 1964 zijn eigen bedrijf op in Nagold. Zijn missie was om zitmeubels opnieuw te ontwerpen. Zijn eerste serie banken en fauteuils was een groot succes. Met “Addiform” geeft Rolf Benz uitdrukking en vorm aan de moderne tijdgeest, een revolutie in wat mensen gewend zijn te zien en hoe ze gewend zijn te zitten en te breken met traditionele meubelarrangementen. De Addiform-elementen zijn flexibel en kunnen worden gecombineerd tot een individueel meubellandschap. Fauteuils kunnen aan elkaar worden toegevoegd, in de hoek worden geplaatst, worden gebruikt als een op zichzelf staande fauteuil of worden gekoppeld aan een salontafel om een ​​tussenelement te maken. U kunt een fauteuil combineren met een bank en aan de zijkant een hoeksalontafel aansluiten. De bank zelf klapt uit en verandert in een comfortabel slaapgedeelte. In het kort:

Een Hollywood-klaar uiterlijk

Net als in 2018 is ROLF BENZ opnieuw “Official Supplier” van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Naast de Berlinale VIP Club (“De woonkamer van Dieter Kosslicks”), de loungeruimtes in de Potsdamer Platz arcades en het Berlinale Rooftop Café met een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad, de Audi Berlinale Lounge en de twee exclusieve Partner Lounges in het Berlinale Palast worden gepresenteerd in de onmiskenbaar heldere ROLF BENZ-designtaal.

Zorgvuldig samengesteld interieurdesign met de comfortabele modulaire bank Rolf Benz NUVOLA, de fauteuils in de series 383 en 384 of de zitkubus 950 kenmerken de loungesfeer van de locaties en creëren een ongedwongen feelgood-sfeer die uitnodigt om even te blijven en te ontspannen . “We zijn verheugd dat we onze nationale en internationale gasten nu ook in de Partner Lounges in het Berlinale Palast in stijl kunnen verwelkomen met meubels van Rolf Benz”, zegt Kathrin Schafroth, hoofd sponsoring van het Berlin International Film Festival.


Vind je Auping met Plaisier slaapverwekkend? Lees hier waarom.

https://www.plaisierinterieur.nl/