Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Het medisch meubilair voor een ziekenhuis

Medisch meubilair wordt gebruikt door de verpleging en andere zorgverleners. Hierbij kunt u denken aan de spoedeisende hulp, chirurgie, gynaecologie en dagbehandelingen. Omdat de zorgverlening bij de patiënten voorop staat tijdens een behandeling is goed medisch meubilair bijzonder belangrijk. Het meubilair moet niet alleen veilig zijn, maar ook gemakkelijk te bedienen en schoon te maken zijn. Medisch meubilair moet aan strenge eisen volden.

Normeringen voor medisch meubilair.

Het medisch meubilair dient niet alleen aan de normeringen te voldoen, maar ook aan de praktische verwachtingen die aan het meubilair gesteld worden. Medisch meubilair Voor een patiënt is het belangrijk dat het medisch meubilair comfortabel is. Voor de verplegers, die van het medisch meubilair gebruik maken, moet het op eerste plaats veilig in gebruik zijn. Ook de hygiëne, kwaliteit en duurzaamheid moeten tijdens het gebruik gewaarborgd blijven.

Warmtemanagement voor een snel herstel.

Warmtemanagement is voor een patiënt erg belangrijk. Daarvoor is er goede apparatuur nodig in een ziekenhuis. Een warme patiënt zal na een operatie in een ziekenhuis sneller herstellen. Na een operatie zal een warme patiënt niet zo snel een infectie oplopen en daarmee de verblijfsduur in het ziekenhuis verkleinen. Gebleken is dat de lichaamstemperatuur van operatiepatiënten tussen de 36 en 38 graden Celsius moet zijn. Ook op de verkoeverkamer is een goed warmte nodig om de patiënt weer snel goed te laten bijkomen en herstellen.

De OK meubels.

Op een operatiekamer moet de OK meubels aan belangrijke voorwaarden voldoen. Het moet stevig zijn om de veiligheid van de patiënt te waarborgen. Ook moet het meubilair gemakkelijk verstelbaar zijn, zodat het operatie personeel gemakkelijk alles op de juiste manier kunnen instellen en in een goede werkhouding de operatie kunnen uitvoeren. Ook moet het gemakkelijk te desinfecteren zijn om weer geschikt te maken voor de volgende patiënt. De OK stoelen en andere producten moeten gebruiksgemak en kwaliteit bieden, zodat ze geschikt zijn in een OK kamer. OK meubels Ook al het andere werkondersteunend medische meubilair in de OK moet aan alle belangrijke eisen voldoen.

https://vab.nl/