Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Het auto theorie examen

Veel theorie moeten leren is meestal saai en vermoeiend, wat de theorie ook is. Bij het leren van autotheorie is het belangrijk dat je motivatie hebt, want dit is zeer belangrijke informatie zodra je op pad gaat. Autotheorie is belangrijk voor de rest van je leven, dus daar moet je rekening mee houden. Door interactie met de theorie, kun je de stof langer onthouden en minder saai zijn. Je kunt bijvoorbeeld video’s bekijken of interactieve spelletjes en quizzen doen om de theorie interessanter te maken.

 

Waar bestaat uit examen uit?

Het examen bestaat uit 25 vragen over gevaren herkenning, 12 vragen over theoretische kennis en 28 vragen over verkeersinzicht. Van de 25 vragen over gevaren herkenning moet je er minimaal 13 goed beantwoorden. Van de 12 vragen over theoretische kennis moet je er minimaal 10 goed hebben en van de 28 vragen over verkeersinzicht moet je er minimaal 25 goed hebben. Je krijgt gemiddeld 8 seconde om antwoord te geven. Lang nadenken zit er dus niet in. Bij de vragen over het verkeersinzicht krijg je in totaal 15 minuten om alle vragen te beantwoorden. Dit omdat dit verschillende soorten vragen zijn.

 

Examen afleggen

Als je denkt dat je voldoende theoretische kennis hebt, kun je het theorie examen oefenen. Oefenexamens zijn meestal simulaties van echte theorie-examens, zodat je beter begrijpt wat er in echte examens gebeurt. Er zijn veel verschillende proefexamens, dus je krijgt allerlei vragen te zien. Dit vergroot ook je kansen om het echte theorie-examen te halen. Door interactie met theoretische en praktische examens weet je zeker dat je over voldoende kennis beschikt. Leer meer over de verkeersregels en haal een rijbewijs en ga met een gerust hart de weg op.

 

https://theorie-oefenexamen.nl/