Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

Heb jij al biologisch genoten?

Noten zijn een gezonde lekkernij, al helemaal als het om biologische noten gaat.

Noten zijn een ideale vervanging van ongezonde snacks. Ze leveren snelle energie, bevatten geen ongezonde vetten en leveren veel mineralen en vitamines.

Bij het kopen van groente of fruit ben jij je er waarschijnlijk al van bewust dat deze vaak alleen met het gebruik van pesticiden tot glimmend, glanzend en daardoor ogenschijnlijk gezond tot stand zijn gekomen. Kies jij daarom steeds vaker voor biologische groente en fruit? Maar heb jij je al eens afgevraagd hoe het met noten (in je notenmix) zit? Wij leggen je graag de voordelen van biologische noten uit en geven je ook wat achtergrondinformatie over niet-biologische noten. Wedden dat je in het vervolg alleen nog maar biologische noten gaat kopen?

 

Biologische noten, lekkerder én beter voor het milieu

Behalve pure, onbehandelde en heerlijke noten, heeft het kopen van biologische noten nog een voordeel. Biologisch geteelde noten zullen de bodem en het grondwater niet vervuilen. Biologische noten zijn niet met bestrijdingsmiddelen of pesticiden behandeld. Bovendien ligt de watervoetafdruk van deze noten tenminste 20 procent lager dan bij de niet-biologische noten.

 

Eerlijke prijs

Bij de productie van biologische noten wordt er dus zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur. Daarnaast kunnen de boeren ook nog eens rekenen op eerlijke prijzen. Dit zorgt ervoor dat biologische producten iets duurder in de aanschaf zijn, maar er wordt beter gezorgd voor de natuur, dieren en mens.

Waar kan ik het beste biologische noten kopen?

De notenkoerier heeft een ruim aanbod aan biologische noten, zaden en pitten van alleen de beste kwaliteit. Maar ook voor de niet-biologische varianten ben je hier aan het juiste adres. Bestel je voor 15:00? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Probeer het ook en koop nu nog je biologische noten bij De Notenkoerier.

 

 

https://www.denotenkoerier.nl/