Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Griezelen bij het Torture Museum in Amsterdam

In de periode van de Middeleeuwen en de daarop volgende eeuwen stond er bij alle Europese steden op ieder markplein een schavot en schandpaal en een galgenveld bij de stadspoorten. Moest je ondervraagd worden dan werd de pijnbank onder het stadhuis niet geschuwd en als je een afspraak met de beul had liep het doorgaans niet goed met je af. In de Middeleeuwen begon het met de Kerk, die met behulp van gelovige juristen bijzondere middelen ontwikkelden om hekserij en ketterij uit te bannen. Honderden jaren later droeg de Spaanse Inquisitie hier ook aan bij met behulp van een ruime verzameling gruwelijke strafinstrumenten. Is je interesse gewekt en wil je graag een origineel museum in Amsterdam bezoeken waarbij je een compleet en realistisch beeld krijgen van deze periode, dan kun je het Torture Museum in Amsterdam bezoeken om de internationale tentoonstelling ‘Straffen en Vonnissen in de Middeleeuwen te komen bekijken. Deze tentoonstelling is bijzonder geschikt voor een groepsuitje of bedrijfsuitje.

Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen

Onze tentoonstelling biedt bezoekers een kijkje in een totaal andere wereld, waar nog geen twee eeuwen geleden uitzonderlijk pijnlijke straffen met martelwerktuigen en strafinstrumenten als de norm werd beschouwd. In totaal zijn er meer dan 40 strafinstrumenten te bezichtigen uit heel Europa, variërend van de inquisitiestoel tot aan de Guillotine. Met behulp van gedetailleerde beschrijvingen en historische informatie kom je veel te weten over de werking, inzet en historie van deze strafinstrumenten. De informatie is beschikbaar in acht verschillende talen. Op aanvraag organiseert het Torture Museum groepsrondleidingen voor verenigingen, scholen en andere groepen, vanaf een leeftijd van 10 jaar. Wij hebben voor middelbare scholen een lesbrief beschikbaar over foltering en doodstraf in de hedendaagse wereld. Wij hopen zo de jongeren aan het denken te zetten.

Kom het ontdekken!

Ben jij geïnteresseerd in de strafuitvoering van de Middeleeuwen tot aan de Spaanse Revolutie en zou je graag een rondleiding willen krijgen om zo onze uitgebreide tentoonstelling te kunnen bezichtigen? Dan ben jij samen met je vrienden, je collega’s, (mede)leerlingen of in een andere samenstelling meer dan welkom in ons museum in Amsterdam. Wij leren je graag alles over de Middeleeuwse strafmethodes, de misdaadbestrijding en de scherpe ondervraagtechnieken van die tijd. Je kunt zelf online reserveren voor een groepsrondleiding. Heb je nog andere vragen of wil je meer informatie over ons museum, dan helpen wij je graag verder. Je kunt ons per telefoon bereiken op +31 (0)20 320 6642 en per mail, via info@torturemuseum.nl. Tot snel in het Torture Museum in Amsterdam!

http://www.torturemuseum.nl/