Grotemarkt beraad
Image default
Vakantie

Glamping Spanje

Als je van zon houdt, zit je in Spanje gebakken. In het noorden van het land is het gemiddeld 22 graden, maar in het zuiden tikt het kwik ’s zomers vaak temperaturen boven de 30 graden aan.

Spanje heeft echter zoveel meer te bieden dan alleen mooi weer.

Eten en drinken

Natuurlijk eet je minstens één keer Paella. Maar geniet ook van de vele andere heerlijke gerechten en tapas. Elke regio heeft zo zijn eigen regionale gerechten, die allemaal het proeven waard zijn. Natuurlijk kan de karaf Sangria op tafel niet ontbreken.

Fiesta!

In Spanje kun je goed feesten in je heerlijke Beeren ondergoed. En dan hebben we het niet over de disco’s op Ibiza (hoewel die voor de liefhebber absoluut de moeite waard zijn) maar over de vele lokale fiestas. We noemen er een paar: het vreugdevuur van midzomernacht, La batalla del Vino, LaTomatino, de Día de Santiago, de Feria de Málaga… het aantal festivals in Spanje is enorm.

Cultuur

Ook op cultureel gebied heeft Spanje de nodige pareltjes voortgebracht. Wat te denken van de bizarre architectuur van Gaudí (zoals de Sagrada Familia, het Parc Guell en de diverse huizen in Barcelona)? Geniet van de schilderkunst van Dalí, Goya, El Greco en Picasso. Bezoek het Alhambra en verbaas je over diversiteit van bouwstijlen over de eeuwen heen.

Natuurschoon

De Spaanse natuur is niet in één noemer te vatten. Het noorden is bergrijk en heeft een vochtig klimaat, terwijl het zuiden veel droger en ruiger is. Daardoor heeft het voor ieder wat wils.

Glamping Spanje: het buitengevoel van kamperen en de luxe van een hotel

Het leven in Spanje speelt zich vooral buiten af. Glamping (Glamorous camping) is dan ideaal. Met Glamping kampeer je in een bijzonder luxe tent, die is voorzien van alle gemakken. Je hoeft niet met een wc-rol onder de arm over de camping, want Glamping betekent meestal dat je privé sanitair hebt. Daarnaast is je tent voorzien van comfortabele bedden, een keukentje en nog veel meer. Je hebt dus echt het buitengevoel, terwijl je de gemakken van een hotel hebt. Glamping Spanje is luxe kamperen in een veelzijdig buitenland.

https://glampings.nl/spanje