Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Gebruik van acrylaat en polycarbonaat en pe

Acryl wordt ook wel plexiglas of acrylglas genoemd. Een transparante acrylaat buis kunt u kopen in verschillende lengtes en met verschillende wanddiktes. Een transparante acrylaat buis is sterk en kan geproduceerd worden voor verschillende doeleinden. Bent u op zoek naar een transparante acrylaat buis met een kleinere diameter? Kies er dan voor om acrylaat te laten extruderen. De optische zuiverheid van GS (gegoten) buis is wel iets hoger dan die van XT (geëxtrudeerde) transparante buis.

Een transparante acrylaat buis wordt veel gebruikt op industrieel gebied. Transparante buizen van acryl kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in de constructie van standen en beurshallen, meubels, binnenconstructies en technische toepassingen. Er kan speciale acryllijm gebruikt worden om de buis ondoordringbaar te verlijmen. Een transparante acrylaat buis is redelijk goed bestand tegen ultraviolette straling, maar niet geschikt voor langdurig buitengebruik.

Eigenschappen van een pe plaat

De pe plaat is een goedkope kunststof plaat. Dit komt door de prijs van de basismaterialen en het feit dat het soortelijk gewicht relatief laag is. Een polyethyleen pe plaat wordt gebruikt wanneer grote oppervlakken nodig zijn, bijvoorbeeld als afdekking voor bewegende machinedelen of als opvangbak/bekken. Polyethyleen is een thermoplastisch materiaal en kan goed worden gelast. Verlijmen wordt echter niet aanbevolen; dit wordt meestal alleen door specialisten gedaan. Een pe plaat is zeer taai en bijna onbreekbaar. Het is bestand tegen hoge puntbelastingen.

Polycarbonaat 4 mm

Polycarbonaat is een praktisch onbreekbare kunststofplaat met uitstekende optische eigenschappen en een uitstekende weersbestendigheid. Deze kunststof is uiterst slagvast en biedt daardoor een zeer goede weerstand tegen invloeden van buitenaf (hagel, vandalisme, wegverkeer). Met zijn uitstekende mechanische, thermische en elektrische eigenschappen kan polycarbonaat 4mm bijna overal worden gebruikt en zijn uitstekende vormbaarheid laat een hoge mate van ontwerpvrijheid toe. Polycarbonaat 4mm UV wordt vaak gebruikt als machinebekleding of als beschermende beglazing. Polycarbonaat UV is bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen.

https://www.kunststofforte.nl/