Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

EFT relatietherapie: relatieproblemen oplossen

Het ging al een tijd niet goed tussen mijn man en ik. Na zeven jaar huwelijk ondervonden ook wij de seven year itch. De passie ebde langzaam weg uit ons huwelijk. In eerste instantie begreep ik dat wel. Allebei een fulltime baan, twee kinderen (8 en 11 jaar oud) en ik zorgde parttime ook voor mijn ouders. Als we tijd over hadden, waren we vaak zo moe dat we geen poef meer hadden voor passie.

Een fikse dip

Toch snapte ik na een tijdje dat het niet alleen met onze drukke schema’s te maken had. Toen we vijf jaar een relatie hadden, kwamen we ook in een dip terecht. Dat kwam omdat mijn man een slippertje beging. Ik was zo boos dat ik uit wraak ook met een ander in bed belandde. Niet sjiek van ons beiden. We overwonnen het en vlak daarna raakte ik zwanger van ons eerste kindje. Het leven lachte ons weer toe.

EFT relatietherapie Den Haag bij Messersmid Relatietherapie Zuid Holland

Tot een paar maanden geleden. Het ging niet meer tussen ons. De kinderen merkten het. We moesten én wilden er wat aan doen. Op internet vond ik een relatietherapeut die gespecialiseerd is in EFT relatietherapie: Rogier van Messersmid Relatietherapie. EFT is de afkorting van emotionally focuses couple therapy. Dat betekent dat wij samen met Rogier onderzoeken waarom het steeds misgaat tussen ons. Daarna focussen we ons op hoe we opnieuw emotioneel met elkaar verbonden kunnen worden.

EFT relatietherapie: de drie fases

Tijdens de EFT-relatietherapie Den Haag doorloop je drie fases. De eerste fase is de de-escalatiefase. De negatieve patronen worden in kaart gebracht en escalaties probeer je te voorkomen. De tweede fase gaat om verbinden. Eerst doorbreken we de negatieve patronen. Hierdoor ontstaat ruimte om weer een emotionele verbinding aan te gaan, die veiligheid geeft. De laatste fase is de bestendigingsfase. Hier worden oplossingen voor oude problemen gevonden. Door deze drie fases te doorlopen lukt het mijn man en ik om niet meer in oude gewoontes te vervallen.

Onze relatie gered door EFT-therapie

Ik kan zeker beamen dat ons huwelijk is gered dankzij de EFT-therapie van Rogier van Messersmid Relatietherapie. Wil jij ook jouw relatieproblemen oplossen? En ben je op zoek naar relatietherapie in Zuid-Holland, in de omgeving van Den Haag? Dan kan ik je zeker aanraden om EFT-therapie te proberen samen met je partner. Het helpt je echt verder!

https://www.messersmid-relatietherapie.nl/