Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Een wespennest, wat nu?

Je hebt een gezellige barbeque georganiseerd met een aantal vrienden op een heerlijke na-zomerse avond. Terwijl het vlees aan het bakken is geniet iedereen van de lekkere salades onder het genot van een lekker drankje. Jammer genoeg komt er een einde aan deze gezelligheid door de aanwezigheid van een stuk of 10 wespen die op de zoetigheid af komen. Normaal gesproken zie je nooit zoveel wespen bij elkaar, hoe komt dit nu? Zeer waarschijnlijk heb je een wespennest in of rondom je huis of bedrijf en moet je heel erg oppassen. 

Gevaren van een wespennest 

Een wespennest kan enorm gevaarlijk zijn voor je gezondheid en die van de mensen en dieren om je heen. Een wespennest van een enkele wesp kan je namelijk al fataal worden als je allergisch bent. Ben je niet allergisch, dan ben je nog niet helemaal veilig rondom een wespennest. Wanneer de wespen namelijk als een zwerm op je afkomen en je tientallen keren wordt gestoken kan dit ook een fataal einde hebben. Jammer genoeg geldt dit voor mensen en voor dieren. Je hond of kat is dus ook zeker niet veilig rondom een wespennest. 

Wat kun je zelf al doen?

Wanneer je een wespennest ontdekt in je directe omgeving wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Toch houd je in je achterhoofd wat de gevaren zijn en wil je weten wat je wel veilig kunt doen om van de wespen af te komen. Helemaal veilig ben je natuurlijk nooit wanneer je in de buurt komt bij een wespennest. En het zelf bestrijden raden wij ook ten strengste af. Wat je wel kunt doen is de locatie van het wespennest bepalen zodat de bestrijder hier niet meer naar hoeft te zoeken. Denk je aan het dichtstoppen, verbranden, kapot slaan of verdrinken van het nest? Wij raden je aan om dit absoluut niet te doen. De wespen zullen massaal naar buiten komen en je in grote getalen aanvallen. 

Hulp van een professional

Het beste wat je kunt doen bij het vinden van een wespennest in of rondom je huis of bedrijf is een wespenbestrijder van Wespennestverwijderen bellen. Wij beschikken namelijk over een landelijk netwerk van wespenbestrijders. In jouw regio is dus ook een wespenbestrijder beschikbaar. Omdat hij bij jou uit de buurt komt kan hij al snel ter plekke zijn om de wespen te bestrijden. Hij doet dit natuurlijk op een veilige en verantwoorde manier waardoor er niemand gewond zal raken. Heb jij nu een wespennest in of rondom je huis of bedrijf? Twijfel niet en bel of mail voor een afspraak!

https://wespennestverwijderen.com/