Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Een rioolservice inschakelen bij rioolproblemen in Dordrecht

We maken iedere dag gebruik van het riool, ook al denken we daar misschien niet over na. Al het water dat doorgespoeld wordt, komt in het riool terecht via leidingen. Er ontstaan regelmatig problemen met de leidingen in huizen en bij bedrijven. Deze raken bijvoorbeeld beschadigd of verstopt. Deze problemen kunnen verholpen worden door een rioolservice in te schakelen. Deze rioolservice Dordrecht doet echter nog veel meer.

Ontstopping van het riool

Het gebeurt regelmatig dat het doucheputje, de wasbak of het toilet verstopt raakt. Een verstopping is te herkennen aan het water dat niet meer goed wegstroomt. Dit komt doordat er iets in de leiding vastzit. Dit kunnen wc-papier, vuil, zeep, haren of andere voorwerpen zijn. Het is soms erg lastig om zelf een verstopping op te lossen. Daarom is het slim om een rioolservice in te schakelen. Deze reinigen de leidingen zodat het water weer weg kan stromen. Een verstopping kan ook veroorzaakt worden door een kapotte afvoeraansluiting. Hiervoor is de aanwezigheid van een professioneel zeker aan te raden.

Inspectie van het riool

Doordat het riool en de waterafvoerleidingen een grote rol spelen in het dagelijks leven, is het belangrijk om deze regelmatig te laten inspecteren. Een rioolservice maakt dan gebruik van speciale camera’s om de rioolleidingen te kunnen bekijken. Hiermee kunnen beschadigingen aan de leidingen snel opgemerkt worden. Dit kan dan gerepareerd worden voordat het problemen op gaat leveren. Een inspectie van het riool kan dus voorkomen dat er problemen of verstoppingen gaan ontstaan.

Reparaties

Wanneer er een probleem vastgesteld wordt, moet deze ook gerepareerd worden. Dit kan een rioolservice ook doen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat leidingen dusdanig beschadigd zijn dat het rioolsysteem opnieuw geïnstalleerd moet worden. Om grote reparaties te voorkomen wordt het aangeraden om regelmatig het riool te laten inspecteren en reinigen.

Rioolreiniging

Het preventief laten reinigen van het riool wordt vooral aangeraden voor grotere bedrijven. Deze bedrijven maken namelijk intensiever gebruik van het riool dan een particulier huishouden. Door dit vele gebruik kunnen er ook sneller verstoppingen in de leidingen ontstaan. Door het gehele riool te laten reinigen, kunnen deze verstoppingen voorkomen worden. Het reinigen van het riool verwijdert namelijk alle resten die in de leidingen zijn blijven hangen.