Grotemarkt beraad
Image default
Industrie

Een elektrische of hydraulische zeefmachine aanschaffen voor uw bedrijf

Wanneer u van plan bent een zeefmachine aan te schaffen, krijgt u te maken met diverse beslissingen die u op dat gebied moet maken. Uiteraard hangt de aanschaf van een specifiek type machine voornamelijk af van de branche waarin u werkzaam bent en welke materialen u wilt zeven. Echter onderscheiden de machines zich ook op enkele andere punten van elkaar, bijvoorbeeld wat betreft aandrijving. Sommige soorten werken hydraulisch, andere elektrisch. Wat houdt dit precies in en wat zijn de verschillen?

De voordelen van hydraulische systemen

Zoals u weet is hydrauliek een aandrijftechniek op basis van hydraulische vloeistof. Deze aandrijftechniek wordt niet enkel voor eenvoudige machines gebruikt, maar ook voor (complexere) industriële systemen waarvan een hoge opbrengst en lange levensduur wordt gewenst. Hydraulische systemen leveren een hoger vermogen op, maar de verwachte levensduur ligt vaak wat lager. Deze verhoogt u door voor een zeefmachine met een lagere hoeveelheid bar te kiezen.

De voordelen van elektrische systemen

In tegenstelling tot een hydraulische zeefmachine zorgt een elektrische variant ervoor dat elektrische energie in mechanische energie wordt omgezet. Deze machine sluit u dus aan op het elektriciteitsnet. Het is de elektriciteit die ervoor zorgt dat uw machine in actie komt en zijn sorteer- en scheidingstaken uit kan voeren. PAJA Triltechniek is een bedrijf dat ervaring heeft met het vervaardigen van zowel elektrisch als pneumatisch aangedreven zeefmachines.

De verschillen van beide systemen in de praktijk

Als ondernemer in de industriële branche vraagt u zich wellicht af of u een zeefmachine met een hydraulische of elektrische aandrijving zou moeten kiezen. Van hydraulische systemen weten we dat zij een hoog krachtvermogen hebben, maar ook dat deze ietwat complexer zijn in hun installatie. Ook de energie-efficiëntie ligt wat lager. Een elektrische zeefmachine is milieuvriendelijker en minder storingsgevoelig. Maar wist u dat er tegenwoordig zelfs hybride modellen bestaan? PAJA Triltechniek beantwoord gerelateerde vragen graag.

https://paja.nl/