Grotemarkt beraad
Image default
Management

Een beter overzicht dankzij Shiftbase

Shiftbase-programma’s voor personeelsplanning en urenregistratie worden in allerlei branches gebruikt. We noemen er een paar: transport, productie, recreatie, horeca, hotel, retail, beveiliging, facilitaire dienstverlening, zorg en welzijn. Shiftbase biedt één online programma voor de complete personeelsadministratie. Dat je online werkt, biedt veel voordelen.

In het personeelsadministratie systeem van Shiftbase worden toeslagen per dienst of per contracttype berekend. Het programma rekent plus- en min-uren automatisch uit. Het enige dat jij hoeft te doen is eenmalig de uren zoals officieel in het contract vermeld, invoeren en vervolgens afwezige uren bijhouden. Rapportages uit Shiftbase zijn eenvoudige door te geven, bijvoorbeeld de complete salarisgegevens van een jaar, kwartaal of maand aan de boekhouder. Personeelsleden kunnen eenvoudig beschikbaarheid opgeven en verlof aanvragen via de Shiftbase-app op hun smartphone of tablet (geschikt voor Apple én Android-apparaten!). Als leidinggevende zie je in één oogopslag de vakantie-uren, vakantie-uren saldi en aan- en afwezigheid van je mensen. Dit alles real-time.

Het urenregistratiesysteem is voorzien van een tijdklok om gewerkte uren te registreren. Dit kan door middel van een vingerscan of met een sleutelhanger. Als je gewend bent roosters te maken in Excel, zul je er versteld van staan hoe gemakkelijk dat gaat in Shiftbase. Je kunt een standaard planning maken en deze slepen naar een andere periode. Vervolgens kun je shifts verwijderen of aanpassen en nieuwe toevoegen. Is er sprake van herhalende diensten? Het maken van een langetermijnplanning is met Shiftbase een fluitje van een cent. Hierbij kun je een einddatum opgeven, maar dit is niet noodzakelijk. Aan de hand van dit soort voorlopige roosters, krijg je ook inzicht in aankomende kosten. Je bekijkt deze per maand, per dag of per medewerker.

 

Zou jij de Shiftbase software uit willen proberen? Je kunt via shiftbase .nl een gratis demo aanvragen. Met vragen, opmerkingen en suggesties kun je terecht bij de helpdesk. Die is bereikbaar via +31 (0) 23 711 40 54 via mail. Contact leggen via social media kan ook. Shiftbase heeft een LinkedIn en een Facebook account.

https://www.shiftbase.com/nl