Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Dr Martens Sacha

Yes, je hebt eindelijk die Dr Martens gekocht die je al een hele tijd op het oog had, maar nu je ze wilt inlopen zitten ze super straks! No worries, wij van Sacha geven je handige tips om het inlopen van jouw Dr Martens makkelijker te maken.

Dr Martens staan er om bekend dat ze flink moeten worden ingelopen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, lopen de laarzen als pantoffeltjes. Bij ieder model verschilt dit echter. Zie jij dat inlopen niet zo zitten? Ga dan voor het Pascal model. Deze zijn namelijk van zacht en soepel leer, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het inlopen van je boots. Of ga je toch voor het standaard 1460 model? Dit model heeft stugger leer en voelt vooral bij de wreef en hiel vrij strak.

Als jij meteen uren wilt kunnen rondhuppelen op je docs, overweeg dan om een maatje groter aan te schaffen. Door dit te doen zullen de laarzen niet knellen en krijg je geen blaren. Heb jij alles al geprobeerd en zitten je Dr Martens nog steeds stug? Ga naar de schoenmaker en laat je schoenen oprekken! Het is belangrijk dat je goed aangeeft waar je laarzen knellen zodat deze plekken opgerekt worden. Probeer ook eens om de veters van je Dr Martens wat losser te strikken. Dit klinkt logisch, maar veel mensen vergeten toch dat dit verschil maakt!

Nog een extra tip: gebruik blarenpleisters op je wreef en hielen. Draag dikke sokken en loop iedere dag een kort rondje op jouw nieuwe Dr Martens. Doet lopen te veel pijn? Je kunt ook een rondje gaan fietsen. Op die manier beweeg je je voeten ook en rek je het leer toch een beetje op.

Wist jij dat Dr Martens laarzen ontstaan zijn in de Tweede Wereldoorlog? Klaus Martens was destijds een dokter in het duitse leren en verstuikte zijn enkel tijdens zijn skivakantie. Hij kon niet meer goed lopen op zijn legerlaarzen en creëerde de eerste Dr Martens boots. 

Als jij je docs eenmaal hebt ingelopen, zitten ze fantastisch. Dat beloven wij je. Ook gaan de boots super lang mee en zijn ze de prijs dus zéker waard. Ga jij jouw nieuwe paar scoren bij Sacha? Kijk snel online of kom langs in de winkel.