Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

Dit is hoe je een sapkuur van Sapje volgt

Voorbereiding is de eerste stap om te genieten van een geweldige sapkuur van Sapje. Je kunt de voordelen van je volgende sapkuur maximaliseren door een paar dagen te besteden aan voorbereiding. Bovendien zult u genieten van een aangenamere ervaring en een potentiële “genezingscrisis” vermijden door je dieet op te schonen in de dagen voorafgaand aan de sapkuur. De aanbeveling is om 2-7 dagen vooraf te reinigen, afhankelijk van je huidige eetgewoonten en levensstijl.

Drink meer water

Reiniging brengt je weer in contact met de behoeften van het lichaam. Uitdroging wordt vaak verward met honger, dus drink meer water om je cellen gehydrateerd te houden en valse honger te voorkomen. Water drinken is ook een belangrijke eerste stap in de voorbereiding op je sap reinigingskuur omdat het voedingsstoffen naar je cellen transporteert.

Minder cafeïne

Voor de beste resultaten tijdens het reinigen, willen we je lichaam in een meer alkalische toestand brengen. Als je gewoonlijk koffie drinkt of frisdrank, neem dan maatregelen om deze zeer zure, cafeïnehoudende dranken te laten staan vóór je kuur.

Voor koffieliefhebbers, als het schrappen van koffie uit je dieet geen persoonlijk doel is, is het niet essentieel om het volledig te elimineren tijdens je kuur. Als oplossing kun je ervoor kiezen om een laag-zuur, koud gebrouwen koffie te drinken, of over te stappen op een matcha groene thee als een manier om nog steeds een beetje cafeïne te krijgen zonder je alkaliteit te verstoren.

Eet en drink meer groenten en fruit

Verhoog je enzyminname en introduceer meer fruit en groenten in je routine door nu ten minste een paar porties rauw fruit en groenten in je dieet op te nemen!

Vermijd dierlijke producten

In de 1-2 dagen voordat je de sapkuur begint, streef je naar een strikt plantaardig dieet. Dat betekent geen vlees, geen eieren of zuivelproducten.

Als je gewoonlijk meer dan één portie dierlijke producten per dag eet, probeer dat dan te verminderen in de week voor je reinigingskuur. Dierlijke producten doen een groter beroep op je spijsverteringsstelsel dan plantaardig voedsel. Het is ideaal om te beginnen met het verlichten van de last op je spijsverteringsstelsel, zodat het klaar is om in de hoogste versnelling te gaan zodra je begint met je sap-only kuur.

Elimineer bewerkte voedingsmiddelen

Hoe sneller je bewerkte voedingsmiddelen uit je dieet kunt bannen, hoe beter. Lees de etiketten op al het voedsel dat je koopt.

Als je het ingrediënt niet kunt uitspreken of niet weet wat het is, is de kans groot dat je lichaam ook niet weet wat het ermee aan moet en dat je je giftige last vergroot (tenzij het natuurlijk een superfood is). Wees voorzichtig met troep die vermomd is als gezonde voeding met labels als “natuurlijk” en andere marketing kreten.

En tot slot, vergeet niet om biologisch te eten wanneer dat ook maar mogelijk is! Lees hier meer over de detox kuur van Sapje.

https://www.sap.je/