Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

De wereld van gordijnen

Raamdecoratie is in ieder huis aanwezig, mensen kunnen niet zonder. Dit is natuurlijk logisch, als je kijkt naar de voordelen en functies die ze met zich meebrengen. De gordijnen en rolgordijnen zijn de meest populaire en bekende raamdecoratie. In deze blog lees je alles over de gordijnen. Wat zijn de functies, welk type gordijnen zijn er en in welke ruimtes passen ze het best? In deze blog vind je het antwoord!

Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen zijn echte sfeermakers in huis. Ze hebben een mooie uitstraling en voegen echt wat toe aan je interieur. Je kunt door de stof van de vitrage gordijnen heen kijken. Dit type gordijn verandert niet heel veel aan je privacy in huis; voorbijgangers kunnen er simpel doorheen kijken. Wel zijn ze erg populair bij mensen die een mooi uitzicht naar buiten hebben of uitkijken op de tuin. Met vitrage gordijnen kun je altijd genieten van je zicht naar buiten. Deze gordijnen filteren de scherpe en felle zonnestralen die naar binnen schijnen, dit zorgt voor een warme gloed in huis. De dunne en transparante stof laat een ruimte een stuk groter lijken.

Inbetween gordijnen

Als je op zoek bent naar een combinatie tussen lichtinval van buiten en privacy, dan zijn  inbetween gordijnen de ideale raamdecoratie. Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Dit zorgt ervoor dat buren of voorbijgangers niet bij je naar binnen kunnen gluren. Erg populair aan de straatkant. De inbetween gordijnen laten wel licht door en zijn vaak erg populair in bijvoorbeeld de woonkamer of op kantoor. Dit komt omdat je niet naar buiten kunt kijken en je dus ook niet afgeleid kunt worden door zaken die zich buiten afspelen. Van alleen maar licht via lampen op kantoor word je snel moe en heb je een kans op hoofdpijn. Natuurlijk licht heeft een positieve invloed op je concentratie en werkhouding. Met inbetween gordijnen heb je dus het voordeel van natuurlijk licht, maar bewaar je ook je privacy. Ideaal dus voor een ontspannen werksfeer.

Verduisterende gordijnen

De verduisterende gordijnen zijn perfect voor in de slaapkamer. Een overgordijn, hoe dit type raamdecoratie ook wel genoemd wordt, verduistert namelijk volledig. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van het licht van buiten. Ben je iemand die niet zo diep slaapt en snel wakker wordt van licht en geluid? Dan zijn overgordijnen perfecte oplossing. Je kunt ze namelijk ook combineren met andere raamdecoratie. Hierdoor kun je profiteren van de voordelen van twee soorten raamdecoratie. Een ander mooi voordeel van de verduisterende gordijnen is dat ze een isolerende functie hebben. Dit geldt voor de tempratuur en voor het geluid. In de zomer houden deze gordijnen de warmte buiten en in de winter juist binnen. Door de grote oppervlakte van de gordijnen vangen ze ook geluidsgolven op.