Grotemarkt beraad
Image default
Boeken en Tijdschriften

De voordelen van zelf een boek laten maken

Zelf een boek maken is een behoorlijke onderneming. Je moet het boek schrijven, controleren, boeken drukken, adverteren en er voor zorgen dat jouw boek ook daadwerkelijk verkocht kan worden. Zonder uitgeverij komen al deze taken op jouw bord terecht. Dat klinkt misschien wat intimiderend, maar er zitten ook voordelen aan het zelf laten maken van een boek. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer schrijvers hiervoor kiezen. Zij zijn ze minder afhankelijk van een uitgever. Hieronder worden een aantal voordelen van zelf een boek laten maken voor je op een rijtje gezet.

Zelf een boek laten maken: je blijft onafhankelijk

Als schrijver wil je eigen nergens aan vast zitten. Je zit niet te wachten op iemand die continu over je schouder meekijkt en aanpassingen wil maken waar nodig. Echter is dit wat een uitgeverij soms doet. Wanneer je zelf een boek gaat maken, heb je dit probleem niet. Je blijft compleet onafhankelijk van iedereen. Je maakt zelf de keuzes en alles is je eigen verantwoordelijkheid. Dat is soms best spannend, maar meestal voelt het erg fijn om je touwtjes in handen te blijven houden. Naast de taken en de kosten is ook de winst 100% voor jou. En dat is altijd mooi meegenomen.

Boeken drukken is makkelijker dan ooit

Tegenwoordig zijn er online drukkerijen, waardoor het makkelijker is dan ooit om boeken gedrukt te krijgen. Laten we Ezbook, de best beoordeelde online drukkerij binnen Nederland van dit moment, als voorbeeld nemen. Voor een goede prijs kun je hier boeken laten drukken van een hoge kwaliteit. Zowel voor boeken met tekst als fotoboeken kun je bij hen terecht. Bovendien voer je dit in drie eenvoudige stappen via hun site uit. Je uploadt de PDF, geeft je voorkeuren aan qua afwerking (soort kaft, papiersoort en formaat) waarna je over gaat tot het bestellen van je boek. Dat doe je allemaal vanuit je luie stoel. Je bestelling zal binnen 3 tot 5 werkdagen bij je thuis arriveren. Heb je haast (bijvoorbeeld door een deadline) en moet het boek of de boeken binnen 24 uur gedrukt worden? Ook dat is geen probleem. In dat geval bel je de speciale spoedlijn van Ezbook. Zij regelen het. Een wachttijd is er niet en ook de klantenservice is zeer vriendelijk. Zoals je kunt lezen, is het laten drukken van je boeken eenvoudiger dan ooit!

Mensen bereiken is simpeler dan vroeger

Door de uitvinding van het internet en social media is het tevens eenvoudiger dan ooit om mensen te bereiken. Ten eerste kun je via social media mensen warm laten draaien voor je boek. Hier kun je bovendien kosteloos adverteren. Daarnaast is crowdfunding mogelijk. Andere mensen kunnen hierbij (een gedeelte van) de kosten van je boek financieren. Zelf een boek laten maken is eenvoudiger dan ooit. Schroom als schrijver dan ook niet om je boek nu te schrijven. Nu is het moment.