Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

De voordelen van daglichtkoepels

Wie wil er niet meer zonlicht in huizen met een plat dak? Extra licht creëert u met behulp van daglichtkoepels. Deze koepels verlichten op sfeervolle wijze meerdere ruimtes. Dat is niet het enige pluspunt, u krijgt namelijk natuurlijk, helder en gratis daglicht cadeau. Een duurzame en kostenbesparende keuze dus!

Hoe werkt een daglichtkoepel?

Het idee is eigenlijk heel simpel: de daglichtkoepel kan bovenop een plat dak gemonteerd worden en zo van bovenaf zonlicht in een kamer binnen laten. Hiervoor heeft u wel een polyester dakopstand nodig. Dat is namelijk de perfecte bevestiging voor de daglichtkoepel. Het daglichtsysteem kan vierkant zijn, bolvormig of rechthoekig of piramidaal. Door middel van een ventilatierooster kan de lichtkoepel op een kiertje gezet worden voor frisse lucht.

Isolerende werking

Naast meer daglicht, duurzaamheid en weinig kosten hebben daglichtkoepels nog veel meer voordelen. Zo hebben ze een uitstekende isolerende werking. Bij koud weer blijft de warmte binnenshuis en bij warm weer houdt de daglichtkoepel de warmte juist buiten. Tevens heeft u geen onderhoud aan het daglichtsysteem, verkleurt deze ook niet en is die bestendig tegen diverse weersomstandigheden.

Ook andere daktypes

Dus met een daglichtkoepel kan op een eenvoudige en relatief goedkope manier meer daglicht verkregen worden in kantoorpanden, productieruimtes en woningen. Daglichtkoepels kunnen op een plat dak geïnstalleerd worden, maar ook op andere daktypes.

Ropol BV

Het is niet verstandig om zelf daglichtkoepels te monteren, laat het daarom over aan de professionals van Ropol BV. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van polyester dakopstanden voor platte daken. Zij leveren daglichtkoepels gemaakt van acrylaat of polycarbonaat, of een combinatie daarvan. Bij Ropol BV kunt u duurzame en hoogwaardige producten van polyester kopen.

Polyester dakopstand voor een plat dak

Een polyester dakopstand voor een plat dak gaat zeer lang mee en hoeft dus ook niet snel vervangen te worden. Ook dat is goed voor het milieu.