Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

De manier om MDF te verven

MDF moet op een andere manier geschilderd worden dan andere materialen, MDF is een samengedrukte vezelplaat vermengd met lijm. Dit materiaal is heel erg slijtvast en splintert niet. MDF is bedoeld voor binnen schilderwerk omdat het niet goed tegen vocht kan en eigenlijk alleen maar binnenshuis gebruikt wordt.

Deze soort hout kan prima gebruikt worden in het huis, voor muren, kastdeuren of zelfs delen in de badkamer. De MDF platen hebben een donkere kleur, wanneer je deze een lichtere kleur wilt schilderen moeten er wel wat maatregelen worden ondernomen. Eerst maak je de MDF plaat stofvrij, daarna begin je met het opvullen van alle naadjes en gaatjes, daarna schuur je de plaat tot deze helemaal gelijk is en als laatst moet je het hout voorbewerken met een voorstrijk

Als deze bovenste behandelingen zijn voltooid kan de laag grondverf worden aangebracht. Het is ook handig een primer aan te brengen zodat het hout minder snel vocht opneemt.

MDF verven is niet heel lastig maar het is wel belangrijk dat het op de goede manier worden gedaan als je gaat voor een mooi resultaat. De eerste stap is het schuren van het materiaal, het is al een erg glad materiaal dus dit kost niet veel werk. Wel is het belangrijk dat daarna al het stof verwijderd wordt zodat dit niet in de verf komt te zitten. Daarna breng je een water gedragen grondverf aan. Muurverf kopen is ook belangrijk om daarna op de MDF aan te brengen. Je kunt het beste gaan voor een acryldekverf, dit geeft het mooiste effect wanneer je MDF gaat verven.

Wanneer er niet de juiste volgorde qua verven wordt aangehouden is de kans groot dat het hout snel beschadigd. Door de zuigende werking is er dan een grote kans dat een groot deel van de verf wordt opgenomen in het hout. Voor meer informatie over het verven van MDF kun je een kijkje nemen op www.moosefarg.nl

http://www.moosefarg.nl