Grotemarkt beraad
Image default
Woningen

De juiste tegels kiezen voor je woonkamer

De woonkamer wordt vaak gezien als het belangrijkste onderdeel van een woning. Mensen investeren veel tijd en geld in het inrichten van hun woonkamer. Je ontvangt hier vrienden en familie, dus hiermee laat je uiteindelijk de eerste indruk achter. Bovendien dient het als het middelpunt van het hele huis, waar gezinnen in het weekend of ’s avonds samenkomen. De woonkamer is de plek waar je samenkomt met familie en vrienden als je gasten hebt of waar je samen tot rust komt na een drukke en vermoeiende dag op het werk. Het is dus alleen maar logisch dat er veel afwegingen moeten worden gemaakt bij het kiezen van de juiste woonkamer tegels.

Welke kleur moet ik kiezen voor mijn woonkamer?

Een van de meest cruciale elementen om rekening mee te houden voor de woonkamer is waarschijnlijk de kleur van de woonkamer tegels. De kleur die je kiest, kan de sfeer en toon van de kamer beïnvloeden. Of het nu gaat om vloertegels of wandtegels, een levendig kleurenschema kan in een oogwenk ieders aandacht trekken. Felle kleuren polariseren echter meningen, en sommige gasten kunnen gewaagde kleurkeuzes niet fijn vinden. Het kiezen van kleuren die kalmerend en ontspannend zijn, is essentieel als je wilt dat de ruimte voor iedereen bruikbaar is. Om dit effect te creëren, moet het kleurenschema van je woonkamer zijn samengesteld uit serene, neutrale tinten. Houd er bovendien rekening mee dat, ondanks het feit dat gedurfde, felle kleuren op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, je er snel genoeg van zult krijgen. Neutrale tinten gaan daarentegen langer mee. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende tinten die in woonkamers worden gebruikt: beige, grijs en bruin.

Van welke materialen zijn de tegels in de woonkamer gemaakt?

Omdat er meer verkeer in de woonkamer is dan in andere woonruimtes, worden meestal keramische en verglaasde tegel materialen gebruikt voor de vloer. Deze componenten geven ze betrouwbaarheid en duurzaamheid en Wolterink maakt tegels van hoge kwaliteit. Meestal worden materialen zoals dubbele lading, verglaasd en porselein gebruikt om deze tegels te maken. Deze materialen geven de tegels de vereiste duurzaamheid en taaiheid.

Welke tegelformaten zijn geschikt voor de woonkamer?

Bij het kiezen van het tegel ontwerp voor je woonkamer is de grootte van de tegels nog een andere zeer belangrijke overweging. Je ruimte zal groter en opener lijken als de tegels groter zijn. Grotere tegels betekenen ook minder voeglijnen, wat de schoonheid en het opgeruimde uiterlijk van je favoriete ruimte in je woonkamer kan verbeteren. Bovendien hebben grotere tegels in vergelijking met kleinere tegels een meer eigentijdse en chique uitstraling. Door grotere tegels in lichte kleuren te kiezen, lijkt je kamer ruim en luchtig.