Grotemarkt beraad
Image default
Kunst en Kitsch

De bijzondere woning van een beeldend kunstenaar en een tuinarchitect

De Tempelhof in de omgeving van Nijmegen, is de woning van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas, waarbij te zien hoe de visie van een beeldend kunstenaar in optima forma gestalte kan krijgen. De woning van de kunstenaars is een monumentaal totaalkunstwerk waar ze al sinds 1995 aan bouwen en wat voor hen de kroon op hun zoektocht naar een eigen beeldtaal symboliseert. Van beeldentuin tot bibliotheek en atelier tot slaapkamer, alles is opgetrokken uit dezelfde organische vormen waardoor de bezoeker het idee heeft in een levend kunstwerk te zijn gestapt.

Een beeldend kunstenaar en een tuinarchitecte op zoek naar een universele beeldtaal

De kunstenaars ontmoetten elkaar tegen in de jaren ’60. Ze ontdekten dat ze dezelfde interesses hadden en op zoek waren naar een universele beeldtaal. Ze besloten samen verder te gaan als kunstenaarsduo en het werk wat ze samen maken, is een duidelijke samenkomst van hun twee achtergronden. Centraal in hun werk staat het kiemplantje, voor de beeldend kunstenaar een symbool voor de ontwikkeling die een individu doormaakt om zijn diepste verlangens te realiseren. Niet alleen zijn ze op zoek naar een nieuwe universele beeldtaal, ze willen ook een nieuw wereldbeeld creëren wat volgens de kunstenaars zich zal afspelen op het snijvlak cultuur, natuurspiritualiteit en economie. Deze nieuwe kunst die hieruit ontstaat noemen ze ‘Quantum Art’.

Wilt u meer weten over deze kunstenaars?

Beeldend kunstenaar Huub en tuinarchitecte Adelheid Kortekaas realiseren diverse projecten in binnen- en buitenland. Ze maken ook werken als grafkunst in opdracht en u kunt hun kunstwerken ook kopen. Komt u graag een keer in het echt de kunstwerken van dit kunstenaarsduo bewonderen, dan kunt u een afspraak maken om De Tempelhof in Winssen, bij Nijmegen, te bezoeken. Op hun website kunt hun contactgegevens vinden, evenals meer informatie wanneer u De Tempelhof zou willen huren als vergaderruimte of bijzondere locatie voor een brainstormsessie. 

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/