Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

De beste tips voor het aanleggen van elektra

Het klussen aan elektra is niet voor iedereen weggelegd, klussen aan elektra is namelijk erg gevaarlijk en er kan heel veel misgaan. Stroomstoringen, kortsluitingen, schade en brand komt er allemaal bij kijken als je er geen verstand van hebt. Hoewel een stopcontact vervangen niet een hele moeilijke klus is, moet je er wel voor zorgen dat alles heel nauwkeurig wordt aangelegd. Hetzelfde geldt bij het aanleggen van elektra, het is misschien iets minder ingewikkeld dan een meterkast vervangen maar ook hier moet je goed opletten, daarom hieronder een aantal belangrijke tips. De belangrijkste tip die je nu al meekrijgt is dat je altijd de spanning van de draden eraf moet halen

Elektra aanleggen

Elektra aanleggen moet altijd onder veilige omstandigheden gedaan worden. Je bent een stuk veiliger als je beschermende kleding aan hebt, schoenen met een rubberen zool, handschoentjes en het gebruik maken van geïsoleerd gereedschap hoort hier allemaal bij. Je bent extra beveiligd als je gebruik maakt van een schema waar alle elektra leidingen instaan, in dit schema kunnen ook stopcontacten staan en andere elektra componenten die erg belangrijk kunnen zijn. Door gebruik te maken van een stappenplan weet je ten alle tijden bij welke stap je bent, je weet wat je al hebt gehad en wat je nog te doen staat. 

 

Tijdens het aanleggen van elektra zul je weer verschillende draden en materialen tegenkomen. Het belangrijkste hierbij is, is dat je geen schade maakt aan de draden en dat je met de beste materialen werkt om slijtage en schade achteraf te voorkomen. Materialen met een keurmerk zijn hierbij het beste.

Groepenkast vervangen

Het kan voorkomen dat je na het elektra aanleggen veel last krijgt van stroomstoringen, dit kan komen door overbelasting van de groepen achter de groepenkast. Dit kan je eenvoudig simpel oplossen. Kom je groepen tekort? Laat dan je groepenkast vervangen.