Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

Biologische noten: waarom zijn ze beter?

Biologisch eten wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo gek, want biologische producten zijn goed voor het milieu, dieren en voor je eigen gezondheid. Ook noten zijn in biologische variant verkrijgbaar. Gelukkig maar, want noten zijn natuurlijk het ideale tussendoortje. Ze bevatten veel voedingsstoffen die wij als mens hard nodig hebben en zijn ook nog eens onwijs lekker. Maar wat maakt een noot nou biologisch? En wat zijn precies de voordelen van het kiezen voor biologische noten?

 

Wanneer zijn noten biologisch?

Er zijn strenge wettelijke voorschriften voor wanneer een product biologisch mag heten. Dit geldt ook voor noten. Een noot is biologisch wanneer deze is verbouwd zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen, kunstmest of chemische middelen. Bij het verbouwen van biologische producten doet de natuur zijn werk. De boer grijpt dan ook zo min mogelijk in. Daarnaast mogen er in het productieproces ook geen kunstmatige E-nummers en geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd worden aan de noten. Als laatste moet er gedacht worden besteed aan dierenwelzijn en moet het duidelijk zijn waar alle ingrediënten vandaan komen.

 

Wat zijn de voordelen van biologische noten?

Er zitten veel voordelen aan het eten van biologische noten. Ten eerste zijn ze goed voor het milieu. Er worden geen gifstoffen gebruikt in het productieproces, waardoor deze niet in de aarde en in het water terechtkomen. Dit voorkomt water- en bodemvervuiling, wat erg fijn is voor omwonenden en de biodiversiteit. Ook kost het verbouwen van biologische noten veel minder water dan het verbouwen van niet-biologische noten.

Daarnaast zijn ze ook beter voor je eigen gezondheid. Omdat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt in het productieproces, krijg je deze ook niet binnen wanneer je de noten eet. En niet geheel onbelangrijk: de meeste mensen vinden biologische noten veel lekkerder smaken.

 

Heb jij zin gekregen in biologische noten? Ga dan naar Notenstore.nl!

 

 

 

https://www.notenstore.nl/