Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Bewindvoering Breda

Benodigde financiële bescherming

Bewindvoering Breda zorgt voor financiële zekerheid indien u onder bewind staat of komt te staan. De financiële situatie wordt bij bewindvoering Breda en Rotterdam overzichtelijk geregeld zodat alle facturen en regelingen netjes op tijd zijn betaald. Indien u over een schuld beschikt zorgen Bewindvoering Rotterdam en Breda ervoor dat de schulden snel en effectief worden afgelost. En bij veel mensen worden schulden kwijtgescholden. Soms zijn financiële zaken zo lastig dat u het overzicht verliest. De bewindvoerder kan u hierbij op een vakbekwame manier mee helpen.

Soorten bewindvoering

Er zijn verschillende soorten bewindvoering. Zo bestaat er beschermingbewind en de WSNP methode. Bewindvoering Rotterdam en Breda zorgen ervoor dat bij beschermingsbewind alle financiële verplichtingen worden nagekomen. Dit is als u zelf uw facturen niet meer betaald of het overzicht in facturen of schulden kwijt bent. Door de bewindvoerder krijgt u geen last van incasso bureaus en deurwaarders. WSNP staat voor de wet schuldsanering van natuurlijke personen. Dit wordt ingezet indien er hoge schulden zijn waar u geen grip meer op kunt krijgen. De vaste lasten betaald u in dit geval nog wel zelf. De schulden zijn te hoog of u kunt deze niet betalen. De bewindvoerder schuldsanering zorgt voor de juiste regelingen.

Bewindvoering voor demente personen

Ook kunt u bewindvoering aanvragen dementie. Bij dementie kan uw geld eerder worden misbruikt door derden of door leden van de familie omdat u de grip verliest op uw financiën. Bewindvoering aanvragen dementie gaat daarom tegen dat dit gebeurd. Al het geld wordt namelijk nauwkeurig in de gaten gehouden. Niet rechtsgeldige beslissingen kunnen dan door de bewindvoerder worden teruggedraaid.

Kosten bewindvoering

In de meeste gevallen afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kan bijzondere bijstand worden aangevraagd. Dit doet u bij uw gemeente. Mocht uw inkomen te hoog zijn of bijzondere bijstand niet worden toegekend, dan betaald u een maandbedrag voor de diensten. Voor alleenstaanden is dit bedrag ongeveer 116 per maand zonder schulden, en met schulden 150 euro per maand. Bij een gezin is dit 139 euro per maand zonder en 180 euro met schulden. Het entreetarief bedraagt 600 vooraf en 300 euro achteraf

https://www.fimar.nl/