Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Beter slapen tijdens een wereldwijde pandemie

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel mensen last hebben van slaapproblemen. Onder andere heeft dit te maken met het feit dat mensen zich te druk maken om de situatie en hierdoor uren piekeren in bed. Daarnaast zijn er veel mensen die nu niet of nauwelijks bewegen en daardoor niet goed kunnen ontspannen na een lange werkdag. Ontspaning is altijd nodig en vooral in een tijd waarin wij nauwelijks andere mensen zien. Gelukkig zijn er manieren om beter in slaap te kunnen vallen. Deze manieren lichtten wij kort toe in deze blog.

Goed slapen ben je zelf verantwoordelijk voor!

Heb je moeite met slapen of het vasthouden van deze slaap? Dan is het misschien tijd om naar je eigen gewoontes te kijken. Als eerste kan je jezelf afvragen of je wel genoeg slaapt. Is de nachtrust voldoende om goed te functioneren en ga je op tijd naar bed?. Daarnaast kun je kijken naar je ritme en bekijken of je op tijd naar bed gaat of dat dit niet het geval is. Geef hier een eerlijk oordeel over en zorg dat je hier met voldoende aandacht naar kijkt. Op die manier kun je bepalen of dit de juiste manier van aanpakken is of dat je iets moet veranderen. Let er ook op wat je gedrag in de avond is. Misschien maak je te veel gebruik van beeldschermen en lig je daardoor uren wakker. 

Een verzwaarde deken gebruiken om nog beter te slapen

In de vorige alinea hebben wij slechts enkele voorbeelden gegeven van dingen die jij kan doen om verandering in je slaapritme te brengen of de algemene slaapkwaliteit te verbeteren. Er zijn buiten deze voorbeelden nog veel meer dingen die jij kan doen om beter te kunnen slapen. Verzwaringsdekenszijn ook een mogelijkheid. Deze soort dekens hebben een bewezen positief effect op slapen en de algemene kwaliteit van de slaap. Het toepassen van een verzwaarde deken kan er dus voor zorgen dat de algemene slaapkwaliteit wordt bevorderd en hierdoor de kans op slecht slapen enorm afneemt.

 

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/