Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Bescherm u tegen hackers

Bescherm u tegen hackers

Wat is social engineering?

Social engineering is de kunst om mensen te manipuleren, zodat ze vertrouwelijke informatie doorgeven. Het soort informatie dat deze criminelen zoeken kan variëren. Het kan gaan om bedrijfsgegevens, maar wanneer individuen het doelwit zijn, proberen de criminelen u meestal te misleiden om hen uw wachtwoorden of bankgegevens te geven, of toegang te krijgen tot uw computer om in het geheim kwaadaardige software te installeren waardoor ze toegang krijgen tot uw wachtwoorden en bankgegevens en ze controle krijgen over uw computer.

Vraag het elke veiligheidsprofessional en zij zullen u vertellen dat de zwakste schakel in de veiligheidsketen de mens is die een persoon of scenario op het eerste gezicht vertrouwt. Specialisten kunnen u technieken aanleren of software maken voor uw systeem zo dat social engineering onmogelijk wordt.

Penetratietest

De termen ethical hacking en penetratietest worden vaak door elkaar gebruikt als het gaat om het proces van sonderen van de systemen van een organisatie, maar eigenlijk zijn ze iets anders. Het is essentieel om te weten waar ze afwijken, omdat ze elk een kernonderdeel van cybersecurity vormen.

U wilt geen beroep doen op een ethische hacker als u een penetratietest wilt of omgekeerd, omdat u dan een dienst krijgt die niet aan uw eisen voldoet.

Wat is ethical hacking

Het doel van ethisch hacken, net als bij criminele hacking, is het vinden van beveiligingslekken in de systemen van een organisatie. Echter, zoals het woord ‘ethisch’ suggereert, moet de persoon die de aanval uitvoert de goedkeuring van de organisatie hebben voordat hij of zij verder kan gaan.

Waarom zou een organisatie iemand vragen om ze te hacken

Simpel: ze begrijpen dat een van de beste manieren om de gebreken te identificeren die een cybercrimineel zou kunnen uitbuiten, is om zelf als een cybercrimineel te denken. Ethische hackers worden vaak ingehuurd voordat een nieuw systeem of grote updates live gaan. Ze testen de systemen, doen een penetratietest en zoeken naar zwakke punten die ze kunnen uitbuiten en houden aantekeningen bij hun bevindingen.

https://www.auxzenze.nl/