Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Bedwantsen bestrijden, een klus voor de professional

Bedwantsen zelf bestrijden is een hels karwei. Voordat je maatregelen hebt getroffen, hebben de bedwantsen zich al vermenigvuldigd. Daarbij zijn de beestjes zo klein dat je ze amper ziet en/of herkent. Je merkt pas dat je bedwantsen in huis hebt, wanneer je al gebeten bent. Bedwantsen zuigen namelijk aan je bloed wanneer je ligt te slapen. Wij snappen dat je hier zo snel mogelijk van af wil. Gelukkig staan de professionals van BedwantsenBestrijden klaar om jouw bedwantsen te bestrijden.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine donkerbruine insecten die ook wel bedluizen of bed bugs worden genoemd. Oorspronkelijk komen ze uit de tropen, maar ze kunnen overal ter wereld voorkomen. Om te kunnen overleven, zuigen ze aan het bloed van een mens en soms zelfs dieren. Wist je dat hoe meer bloed ze binnen krijgen, hoe sneller ze zich kunnen verspreiden? Het is daarom belangrijk om een bedwants zo snel mogelijk te herkennen en te bestrijden.

Hoe herken je bedwantsen?

Om de bedwantsen te kunnen aanpakken, is het belangrijk om een bedwants te herkennen. Dit is wel erg lastig, want de beestjes zijn zo klein dat ze vaak niet eens opvallen. Gelukkig hebben wij een aantal tips om de bedwantsen toch op te sporen. Kijk eens tussen of in je:

 • Beddengoed

 • Matras

 • Nachtkastjes

 • Vloerbekleding en/of tapijten

 • Behang

 • Schilderijen of andere woningdecoraties

 • Elektronische apparaten

 • Kieren en spleten in muren, vloeren, plafonds

Vaak komen mensen er achter dat ze bedwantsen in huis hebben nadat ze gebeten zijn. Bedwantsen hebben namelijk een opvallende insectenbeet. Ze bijten een rij op je huid. Je ziet dan rode bultjes op je huid verschijnen die ontzettend kunnen jeuken. De beten bevinden zich vaak in de nek, op de handen, armen of benen. Het advies is dan ook om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. 

Waarom is het belangrijk om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen?

Het zelf bestrijden van bedwantsen is vrijwel onmogelijk, omdat je de beestjes heel makkelijk over het hoofd kunt zien. Heb je ze toch gevonden, is het nog steeds lastig om ze te bestrijden. De beestjes gaan namelijk niet snel dood. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen zoals het aanschaffen van een spray tegen bedwantsen of je kleding en beddengoed op hoge temperatuur wassen, maar dit zijn slechts tijdelijke oplossingen. Neem daarom contact op met een professionele ongediertebestrijder.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van bedwantsen?

Om een indicatie van de kosten te kunnen geven, is het belangrijk dat er eerst een inspectie plaatsvindt door een ongediertebestrijder. Uit deze inspectie moet blijken of het daadwerkelijk om bedwantsen gaat en in hoeverre deze zich al hebben verspreid. Hierna wordt er een behandeling voorgesteld en krijg je gelijk een indicatie van de kosten. De kosten worden bepaald aan de hand van

 • De grootte van de bedwantsenplaag

 • De benodigde tijd voor inspectie en de bestrijding van de bedwantsen

 • De bestrijdingsmethode specifiek op jouw situatie

 • De benodigde materialen

 • Het aantal behandelingen 

Denk je dus bedwantsen in huis te hebben? Aarzel dan niet te lang, want voordat je het weet hebben de beestjes zich al vermenigvuldigd. Maak snel een afspraak met Bedwantsen Bestrijden!