Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over wonen in Kerkrade

Verhuis je naar Kerkrade? Misschien bent u op zoek naar huurwoningen in Kerkrade of bent u zich aan het informeren. In dit artikel gaan we het hebben over Kerkrade, bespreken we de verschillende buurten van Kerkrade en wat er aan gedaan kan worden.

Connectiviteit staat centraal in Kerkrade

Kerkrade is een gezellige stad waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Het is een stad met een rustiek karakter en een hechte gemeenschap die aanvoelt als een warme deken.

Het Noorden van Kerkrade

Kerkrade Noord zit vol historie. Er zijn hier namelijk veel cultuurschatten, waaronder de kerken Laethof, Baalsbruggermolen en Eygelshoven. Het gebied zit ook vol met mijnhistorie en is ook nog eens een heel groen gebied, met burgemeesters Boijensbos, Carisborg, Get Loosbos en Wormdal.

Ook Kerkrade Noord is een fijne plek om te wonen. Er is een grote diversiteit aan winkels voor de dagelijkse boodschappen, diverse sportfaciliteiten en de bekende weekmarkt van Eygelshoven.

Het Westen van Kerkrade

Kerkrade West is een plek met veel voorzieningen. Hier bevindt zich de Rodaboulevard met onder meer het Parkstad Limburg Stadion, de Leisure Dome en de Albert Heijn XL. Ook zijn er diverse sport- en recreatiemogelijkheden op Kerkrade West, waar u helemaal tot rust kunt komen in de prachtige botanische tuinen. Ook in Kerkrade West wordt jaarlijks de Terwinseler Markt gehouden, waar veel kraampjes, shows en spelletjes te vinden zijn.

Het Oosten van Kerkrade

Het centrum ligt ten oosten van Kerkrade. Een bruisend stadscentrum dat zoveel meer biedt dan veel mensen zich voorstellen. Er zijn gezellige terrasjes, diverse winkels, gastronomische restaurants en diverse internationale evenementen. Daarnaast zijn hier historische schatten zoals kasteel Ehrenstein en de Rolduc abdij te vinden.

Appartementen te huur in Kerkrade

In Kerkrade zijn veel huurwoningen te vinden, maar ook in Kerkrade zijn veel koopwoningen te vinden. Kerkrade is een stad waar mensen graag wonen en blijven wonen. Zoals te zien is, kent Kerkrade nogal wat senioren, maar daar komt verandering in door veel nieuwe parken en activiteiten van jongere bewoners.

https://www.huurstunt.nl/huren/kerkrade/