Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

Abortuskliniek Bloemenhove

Bent u onbedoeld zwanger geraakt en is de zwangerschap ongewenst? Dan denkt u er wellicht aan om abortus te plegen. Dit is geen eenvoudige beslissing en u kunt in dat geval wel wat steun en advies gebruiken. Beahuis en Bloemenhove kliniek is in 1971 opgericht om meisjes en vrouwen te kunnen helpen die ongewenst zwanger zijn. In onze kliniek nabij Amsterdam staan deskundigen klaar om u op te vangen, advies te geven en uw vragen te beantwoorden. U kunt bij ons terecht voor het afbreken van de zwangerschap tot 22 weken. Daarnaast helpen we u graag bij het vinden van een geschikt anticonceptiemiddel.

Abortuspil 

Voor het afbreken van een zwangerschap kunnen verschillende methoden worden gebruikt. De behandeling die u krijgt, hangt af van de duur van uw zwangerschap. Bij een zwangerschap tot acht weken is de abortuspil vaak het beste. Deze pil neemt u in de kliniek in, waarna u weer naar huis kunt. U krijgt daarnaast een ander medicijn mee naar huis om later in te nemen, zodat de zwangerschapsresten afgestoten worden. 

Zuigcurettage

Voor een zwangerschap die verder gevorderd is dan acht weken wordt gebruik gemaakt van een zuigcurettage. In veel gevallen kunt u zelf kiezen tussen een plaatselijke verdoving of sedatie, waarbij u in slaap wordt gebracht. De behandeling zelf duurt maar kort en daarna blijft u nog een paar uur in de kliniek zodat we er zeker van zijn dat u zich goed genoeg voelt om naar huis te kunnen. Bij zwangerschappen van 13 weken of langer wordt een instrumentele abortus toegepast. Deze ingreep is iets zwaarder en u dient in dit geval iets langer in de kliniek te verblijven. U hoeft echter nooit langer dan een dag bij Bloemenhove kliniek door te brengen en kunt aan het einde van de dag altijd weer naar huis.

 

https://www.bloemenhove.nl/nl/home