Hoe stelt u een bedrijfshulpverleningsplan op?

Gaat u een bedrijfshulpverleningsplan opstellen? Dan moet dit aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het bedrijfshulpverleningsplan overzichtelijk, helder en volledig zijn.  Het begint allemaal met de bedrijfsgegevens van uw bedrijf. Denk hierbij aan de bevoegden binnen uw bedrijf, buurtbedrijven en omwonenden, alarmnummers en bijzonderheden, zoals een opslag van gevaarlijke stoffen. Een ander belangrijk onderdeel van het bedrijfshulpverleningsplan is het overzicht van BHV-materialen die aanwezig zijn, zoals EHBO-middelen en blusmaterialen. Wanneer er daadwerkelijk een incident plaatsvindt, moet iedereen binnen het bedrijf weten wie de BHV-ers zijn en welke BHV-er welke taak uitvoert. Wie mag er bijvoorbeeld eerste hulp verlenen en wie mag een beginnende brand blussen? En heeft u al nagedacht over een verzamelplaats? Zoals u ziet zijn er veel zaken waar u als bedrijf rekening mee moet houden om het risicomanagementbeleid zo optimaal mogelijk in te richten. Schakel daarom een bedrijf als Penta Advies Groep in.

Hulp bij het opstellen van een risicomanagementbeleid

Wat voor bedrijf u ook heeft, uw bedrijf loopt verschillende risico’s. Wat deze risico’s precies zijn, is verschillend per soort bedrijf. Voor elk bedrijf is het belangrijk een systematische aanpak op te stellen voor hoe u risico’s neemt, beheerst en aanpakt. Onder het risicomanagementbeleid valt bijvoorbeeld een veilig werkklimaat. Penta Advies Groep helpt u bij het succesvol opstellen en implementeren van een risicomanagementbeleid dat op maat voor uw bedrijf is gemaakt. Dit adviesbureau heeft jarenlange ervaring in het adviseren op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Hoe is het met het werkklimaat binnen uw bedrijf gesteld? En heeft u bijvoorbeeld een bedrijfshulpverleningsplan in de kast liggen? Houd risico’s in de hand en maak gebruik van de deskundige en ervaren adviseurs van Penta Advies Groep.

Elk bedrijf is verplicht om een bedrijfshulpverleningsplan op te stellen

De Arbowet stelt het voor elke werkgever verplicht om een beleid te voeren dat zich richt op veilige en gezonde omstandigheden om in te werken. Daarom is het verstandig om uw werkomgeving zo optimaal mogelijk in te richten. Zo maakt u als werkgever maar ook de werkgever kennis met veel voordelen. Uiteraard kan er altijd een onverwacht incident, zoals een ongeval, brand of ontruiming, op de werkvloer plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om een bedrijfshulpverleningsplan op te stellen. Als bedrijf is het belangrijk om verschillende scenario’s uit te werken en een concreet plan op te stellen. Andere plannen die opgesteld kunnen worden naast een bedrijfshulpverleningsplan, zijn bijvoorbeeld een bedrijfsnoodplan en een ontruimingsplan. Penta Advies Groep helpt u om het risicomanagementbeleid zo optimaal mogelijk in te richten door de plannen voor u op te stellen en rekent altijd een vaste lage prijs. Interesse? Neem vandaag nog contact op met dit gespecialiseerde adviesbureau.

© 2019 Grotemarkt beraad All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.