Grotemarkt beraad Blog

Pagina’s

Meest recente berichten

Categorieën

Archief

Grotemarktberaad

Gaaspaneel combineren met Stapelblokken in je tuin!

Maak een eigen schutting van gaaspaneel

 

Wist je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om eigen gaaspaneel schutting te maken met behulp van betongaas? Niet? Nou wij kunnen je vertellen dat het een stuk eenvoudiger is dan het op het eerste ogenblik lijkt. Wel is het handig dat je met een aantal dingen rekenen houdt voordat je besluit om hiermee te beginnen. Welke dingen dit zijn dat lees je in ons blogartikel! Ook is het handig voor je stapelblokken online bij betondingen.

 

Besluit welk gaaspaneel je gaat gebruiken

 

Er zijn vele verschillende soorten betonmatten op de markt verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit betonmatten met grote en kleine vakken, maar ook de dikte van het gaas kan sterk verschillen per betonmat. Voor welke dikte je kiest is afhankelijk van het soort schutting dat je wilt plaatsen. Wil je een fijne schutting plaatsen kies dan voor een dikte tussen de 4 en de 5 cm. Wil je echter een wat bredere of grovere schutting plaatsen kies dan voor een dikte van tussen de 8 en de 10 cm.

 

Heb je rekening gehouden met hetgeen dat hierboven staat dan dien je alleen nog de keuze te maken voor het type gaas. Er zijn drie verschillende typen gaas te onderscheiden, namelijk: verzinkt gaas, gegalvaniseerd gas en roestend gaas. Roestend gaas krijgt naar verloop van tijd een roestig uiterlijk (vandaar de naam) en de andere twee soorten behouden langer hun metalen uitstraling. Bepaal van tevoren de look die je wilt uitstralen en kies het gaaspaneel dat hierbij past.

 

Welke houtsoorten zijn geschikt voor een schutting van gaaspaneel?

Vrijwel iedere houtsoort is geschikt voor het maken van een schutting van gaaspaneel, maar over het algemeen wordt er vaak geïmpregneerd grenen of vurenhout gebruikt. Maar ook Douglas hout en hardhout zijn geschikt voor het maken van de schutting. Het nadeel van hardhout is alleen dat dit hout een stuk duurder is dan andere houtsoorten, maar aan de andere kant gaat deze houtsoort ook weer een stuk langer mee.

 

Grotemarktberaad

© 2021 Grotemarkt beraad All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.